DISCURS DEL PRESIDENT EN LA NIT DE SANTA LLÚCIA

Torra: «Catalunya no té un problema de convivència, sí de democràcia i de justícia»

El cap del Govern critica els «relats ficticis d'una violència que no existeix»

Assegura que la seva aposta és la del «diàleg» i demana que aquest sigui sincer

zentauroepp46262750 pla mitj  del president  quim torra  assegur al costat de la181215000102

zentauroepp46262750 pla mitj del president quim torra assegur al costat de la181215000102 / Norma Vidal

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha afirmat aquest divendres a la nit, en el seu discurs de la 68a Nit de Santa Llúciaa Sabadell, que la seva aposta és la del “diàleg” i no la d’“una violència que no existeix” i que atribueix a “relats ficticis”. “Catalunya no té un problema de convivència, sí de democràcia i de justícia”, ha assegurat.

Torra ha recorregut a les paraules del president d’Òmnium Cultural,  Jordi Cuixart, en presó preventiva a Lledoners, per assenyalar que aquesta situació s’ha de combatre amb determinació i sense por. Quan falta una setmana per al 21 de desembre, data en la qual es desplaçarà a Barcelona el Consell de Ministres, contra el qual les entitats independentistes preparen protestes, i en la qual el president podria reunir-se amb el cap del Govern, Pedro Sánchez, Torra remarca que el diàleg ha de ser sincer per bastir ponts. I reclama anar al fons de la qüestió, donant solucions polítiques a un conflicte que té, remarca, origen polític.

El president rebutja “la repressió del segle XXI” i defensa que els problemes es resolguin votant i discutint. Ha demanat també “persistència” i confiança en els polítics i els líders independentistes que són a la presó, perquè, ha recalcat, van ser fidels als seus compromisos amb els votants.

Notícies relacionades

Alhora ha instat “la defensa”, amb la mateixa determinació que la del’1-O, “de les urnes i la proclamació de la república”. Alguna cosa que, ha dit, s’ha de fer sense por, però també amb justícia, democràcia i pau.

Torra ha apuntat al “poder transformador de la cultura” i ha recordat que aquest el segon any que la Nit de Santa Llúcia s’organitza sense la presència de Cuixart.