Torra i Buch congelen els canvis en els Mossos

Després d'una reunió de dues hores i mitja al Palau de Pedralbes, no han donat a conèixer cap decisió

La trobada, mantinguda en secret, ha afegit confusió a la crisi activada pel president des d'Eslovènia

zentauroepp44369150 barcelona 18 07 2018 pleno del parlament suspendido tras el 181209143113

zentauroepp44369150 barcelona 18 07 2018 pleno del parlament suspendido tras el 181209143113 / ALBERT BERTRAN

1
Es llegeix en minuts
Guillem Sànchez

El Govern ha congelat els canvis que havia anunciat aquest diumenge per tancar la crisi oberta pel president Quim Torra al si dels Mossos d’Esquadradesprés d’enviar al conseller d’Interior, Miquel Buch, un ultimàtum de quatre dies desd’Eslovènia  perquè aquest fes un purga en la policia catalana o a la cúpula de la conselleria, un dia després dels aldarulls produïts a Girona i Terrassa.

Torra i el conseller s’han reunit entre les 16.00 hores i les 18.30 hores al Palau de Pedralbes. A la cita, Buch ha mostrat a Torra tota la documentació i imatges existents de l’actuació policial desplegada dijous passat per contenir els manifestants, molts d’ells encaputxats i violents, que provaven d’impedir sengles actes del partit ultradretà Vox, permesos per la conselleria.

Notícies relacionades

La reunió, informen fonts consultades per aquest diari, ha anat "bé". Però les decisions que s’hagin pres, i que afecten al cos policial, "es donaran a conèixer durant els pròxims dies". Possiblement dimarts, després de la reunió de Govern. 

L’episodi d’aquest diumenge ha servit també per afegir més confusió a la crisi. Perquè continua sense saber-se si Torra continua pensant que els Mossos van actuar malament a Girona i Terrassa o, al contrari, ha canviat d’opinió després de veure les imatges que li ha mostrat Buch, a qui va donar un ultimàtum que ara sembla desactivat.