ENTREVISTA

Mas es desmarca de Torra: «No és funció dels polítics dir als CDR si han de collar o no»

L'expresident rebutja que el conseller d'Interior hagi de dimitir

zentauroepp45399287 barcelona  barcelon s  09 10 2018    pol tica     el preside181208100553

zentauroepp45399287 barcelona barcelon s 09 10 2018 pol tica el preside181208100553 / DANNY CAMINAL

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Artur Mas va voler deixar clar que no comparteix gens l’estratègia seguida per Quim Torra amb els Comitès de Defensa de la República (CDR). L’expresident no ha dubtat a airejar-lo públicament aquest dissabte, sentenciant que no és funció dels polítics dir als CDR “si han de collar o no”. En una entrevista amb el programa ‘El suplement’ de Catalunya Ràdio, Mas ha defensat l’existència dels CDR però ha admès que, en el seu cas, no hauria fet la crida per donar ànims que va fer 

Segueix aquí l’última hora sobre la polèmica entre els CDR i els Mossos.

L’expresident va destacar que “quan els sectors que són favorables a la independència provoquen aquestes situacions, en el fons estan tirant-se pedres sobre la teulada”, i va qüestionar que al sobiranisme català li convingui una polèmica entorn dels Mossos recordant que són la policia que depèn de la Generalitat. “No s’han de quedar a casa, però es pot ser al carrer de moltes maneres”, ha detallat.

L’expresident ha descartat la dimissió del conseller d’Interior, Miquel Buch, petició que considera “exagerada” i “partidista” i ha apostat per revisar els protocols dels Mossos amb “criteris policials, no polítics”. Mas ha considerat correcte que Torra i Buch estudiïn la possibilitat de revisar protocols dels antiavalots dels Mossos, però ha puntualitzat que s’han de revisar “amb criteris policials, no amb criteris polítics”. L’expresident va defensar que “una cosa són les normes internes i una altra cosa molt diferent és si els Mossos d’Esquadra han d’estar sota control policial o fins i tot ideològic”, fet que va qualificar d’error.

En la mateixa entrevista, l’expresident va alertar que el sobiranisme ha de calcular les seves forces i ha de decidir, més enllà dels Pressupostos, si aposta per unes o altres majories al Congrés, ja que tot seria “pitjor” amb una eventual coalició de PP, Ciutadans i Vox sorgida d’unes eleccions.

Mas ha afirmat que “accepta” i fins i tot “pot compartir” la decisió del seu partit, el PDECat, i d’ERC de no negociar els Pressupostos amb el Govern en l’actual context polític. No obstant, va voler remarcar que “a llarg termini”, i “més enllà dels Pressupostos”, el sobiranisme ha de determinar en la seva estratègia si opta per una majoria de PSOE i Units Podem o que hi pugui haver un “tripartit de la dreta i la ultradreta” sorgit d’unes noves eleccions generals, una eventualitat que s’ha presentat a Andalusia després de les eleccions en aquesta comunitat.

Notícies relacionades

“Hi ha gent que defensa quecom pitjor sigui el Govern espanyol, millor per a nosaltres, però atenció, calculem bé les nostres forces; si tinguéssim forces per doblegar les estructures de l’Estat jo m’apunto, però hem fet el que hem fet ino ho hem aconseguit, així que jo crido l’atenció”, va emfatitzar.

L’exlíder de CDC ha volgut remarcar, en aquest sentit, que “amb una majoria de Vox, PP i Ciutadans les conseqüències poden ser molt pitjors” i el sobiranisme ha de pensar, ha recalcat, “en el conjunt” de Catalunya.