la irregularitat no és sancionable

El Tribunal de Comptes arxiva l'expedient dels comptes de Ciutadans

Aquest òrgan es va negar a donar la seva conformitat amb la comptabilitat del partit el 2015

GRAF6936  MADRID  ESPANA   15 10 2018 - El lider de Ciudadanos Albert Rivera  durante la rueda de prensa tras la reunion del Comite Ejecutivo de Ciudadanos -EFE Juan Carlos Hidalgo

GRAF6936 MADRID ESPANA 15 10 2018 - El lider de Ciudadanos Albert Rivera durante la rueda de prensa tras la reunion del Comite Ejecutivo de Ciudadanos -EFE Juan Carlos Hidalgo / Juan Carlos Hidalgo (EFE)

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

El Tribunal de Comptes ha arxivat l’expedient que va obrir a Ciutadans arran de la fiscalització dels seus comptes del 2015 i ha dictaminat que "no existeix cap infracció sancionable", segons han confirmat fonts de la institució.

En aquest informe relatiu al 2015, el Tribunal de Comptes es va negar a donar la seva conformitat a la comptabilitat de nou partits, entre els quals Ciutadans, al detectar massa incidències, deficiències i discrepàncies que limiten d’examen.

I arran d’aquestes deficiències, la primavera passada va arribar fins i tot a obrir expedient sancionador a set formacions polítiques, una de les quals Ciutadans, per suposades infraccions detectades en l’últim informe de fiscalització dels seus estats comptables.

16.000 euros en discussió

En concret, a Ciutadans se li atribuïa una falta per la possible assumpció per terceres persones de despeses del partit el 2015. En concret, l’informe qüestionava que el partit d’Albert Rivera computés com adonacions en espècie determinats pagaments, per import acumulat de 14.371,16 euros, efectuats per terceres persones, de determinades factures electorals emeses a nom del partit, i assenyalava que no s’havien identificat els donants que han abonat factures que ascendeixen a un import de 2.036,74 euros.

Notícies relacionades

Ara, el Tribunal de Comptes ha decidit arxivar l’expedient obert a Ciutadans al considerar que no hi ha infracció sancionable per part del partit taronja.

Des de Ciutadans asseguren que el Tribunal ha sigut "contundent" al reafirmar la "transparència" i rigor dels comptes del partit davant el que considera una "comissió xou" impulsada pel PP al Senat. "Amb un 10 en transparència internacional, el Tribunal de Comptes ratifica així la netedat del finançament del partit", subratllen. 

Temes:

Ciutadans