Sánchez no llança la tovallola i confia a reunir-se amb Torra a Barcelona

El Govern al·lega que "tots els escenaris estan oberts" malgrat la fredor del líder independentista

El president manté la intenció de veure el cap del Govern en el Consell de Ministres del 21-D

jcarbo46146376 pedro sanchez181205160021

jcarbo46146376 pedro sanchez181205160021 / JOSE LUIS ROCA

1
Es llegeix en minuts
Iolanda Mármol

El Govern central no es dona per vençut i continua confiant que es pot materialitzar la reunió entre Pedro Sánchez i Quim Torra a Barcelona el 21 de desembre. Malgrat la fredor amb què el Govern català ha respost a la possibilitat d’una trobada bilateral entre els dos mandataris, l’Executiu insisteix que hi ha opcions que es produeixi. "El Govern no llança la tovallola", van assenyalar aquest divendres fonts governamentals i van insistir que hi ha propostes que s’acaben acceptant "perquè cauen pel seu propi pes".

La trobada va ser proposada per Sánchez amb motiu de la celebració a la capital catalana del Consell de Ministres del pròxim 21-D, en el qual està previst aprovar mesures específiques per a Catalunya. El Govern va respondre amb una oferta perquè es reunissin els dos equips de Govern, el de l’Executiu i la Generalitat, com en una cimera bilateral entre dos estats, una cosa que la Moncloa rebutja. 

Notícies relacionades

Tot i així, el gabinet de Sánchez confia a tancar la cita i no descarta que l’agenda presidencial pugui encaixar alguna fórmula per facilitar la trobada, com per exemple fer-la el dia anterior, per dotar de més rellevància a la cita. "Tots els escenaris estan oberts", indiquen fonts governamentals. 

La reunió amb Torra és especialment valuosa ara que Sánchez ha decidit que presentarà els Pressupostos del 2019 davant del Congrés. La posició que adoptin el PDECat i ERC decidirà si els comptes públics es tramiten o no, i el Govern confia que, més enllà dels abismes, els independentistes no bloquegin el projecte. Si fos així, el president guanyaria oxigen, aclariria un avenç electoral imminent i tindria més aplanada la supervivència a la Moncloa fins a la pròxima tardor.