REACCIÓ A LES CÀRREGUES

La CUP exigeix que Torra faci fora Buch i que hi hagi una "cadena de cessaments" en els Mossos

"Si una de les ferides no fos diputada, el Govern no hauria reaccionat", diu Riera

riera / periodico

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El diputat de la CUP Carles Riera ha exigit al president de la Generalitat, Quim Torra, que cessi "immediatament" el conseller d’Interior, Miquel Buch, després de l’actuació dels Mossos d’Esquadra de dijous a Girona i Terrassa.

Segueixi aquí en directe les notícies després de la polèmica per les càrregues dels Mossos.

En roda de premsa aquest divendres al Parlament, ha criticat que es carregués contra manifestants antifeixistes contraris a les marxes organitzades per "grups feixistes i nazis" a les dues ciutats i que se’ls protegís.

Riera, que ha atribuït la reacció de Torra al fet que la diputada de la CUP Maria Sirvent resultés ferida, ha assegurat que "no és un problema d’excés en les càrregues ni d’agents que actuen amb excés de zel", sinó de model policial de la Generalitat.

Notícies relacionades

"Si una de les ferides no fos una diputada, el Govern no hauria reaccionat", ha considerat, i ha xifrat en una cinquantena els ferits per la repressió policial, un d’ells hospitalitzat i en situació crítica, ha dit.

Així, ha reclamat a Torra que destitueixi Buch i que això "impliqui una cadena de cessaments en el comandament dels Mossos", ja que creu que en les actuacions de dijous no es van complir els protocols del cos.