COMUNICAT

Els presos critiquen que se celebri la Constitució durant la vaga de fam

Sànchez, Turull, Rull i Forn censuren l'"ús malintencionat de la Constitució"

GRAF9616. MADRID, 01/12/2018.- Imagen capturada de la cuenta oficial de Òmnium Cultural de Twitter de los siete dirigentes independentistas presos en la cárcel de Lledoners (Barcelona), (de izda. a dcha) Jordi Sànchez, Oriol Junqueras, Jordi Turull, Joaquim Forn, Jordi Cuixart, Josep Rull y Raül Romeva. Los siete dirigentes han exhibido unidad en una fotografía realizada en el interior del centro penitenciario, mientras preparan acciones de protesta que, en algún caso, podrían incluir una huelga de hambre. EFE ***SÓLO USO EDITORIAL***

GRAF9616. MADRID, 01/12/2018.- Imagen capturada de la cuenta oficial de Òmnium Cultural de Twitter de los siete dirigentes independentistas presos en la cárcel de Lledoners (Barcelona), (de izda. a dcha) Jordi Sànchez, Oriol Junqueras, Jordi Turull, Joaquim Forn, Jordi Cuixart, Josep Rull y Raül Romeva. Los siete dirigentes han exhibido unidad en una fotografía realizada en el interior del centro penitenciario, mientras preparan acciones de protesta que, en algún caso, podrían incluir una huelga de hambre. EFE ***SÓLO USO EDITORIAL*** / EFE

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El líder de JxCat al Parlament, Jordi Sànchez, i els exconsellers Jordi Turull, Josep Rull i Joaquim Forn han criticat que l’Estat hagi de celebrar el 40è aniversari de la Constitució mentre hi ha "presos polítics en vaga de fam".

Seguiu aquí l’actualitat dels actes del 40è aniversari de la Constitució

Ho van dir aquest dimecres en un comunicat a través de la periodista Pilar Calvo, que va acceptar exercir de portaveu dels presos en vaga de fam a petició d’ells mateixos.

"L’Estat espanyol ha de commemorar els 40 anys de la Constitució espanyola amb presos polítics, amb exiliats i amb presos polítics en vaga de fam per l’ús malintencionat que el Tribunal Constitucional fa de la Constitució", alerten.

Notícies relacionades

Calvo els va visitar aquest dimecres a la presó de Lledoners i va assegurar que "estan forts, determinats, serens i agraïts".

Va recordar que la vaga de fam "és un acte polític als recursos d’empara i, alhora, un dels gestos més pacífics i no-violents que hi ha".