Eladio Jareño dimitirà com a director de TVE

El periodista català serà conseller per Ciutadans en la nova CCMA

lainz40989367 eladio jare o  director de tve181205154028

lainz40989367 eladio jare o director de tve181205154028

1
Es llegeix en minuts

El periodista català Eladio Jareño (Barcelona, 1958) presentarà la seva dimissió com a director de TVE, ens públic que dirigeix des del 2016, segons ha pogut saber EL PERIÓDICO. Llicenciat en Ciències de la Informació per la Universitat Autònoma de Barcelon (UAB), molt vinculat al Partit Popular –va ser cap de premsa d’Alicia Sánchez-Camacho–, serà el nou conseller de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) a proposta de Ciutadans

Els socis del Govern, JxCat i ERC, han arribat a un acord per renovar els òrgans de direcció de TV-3 i Catalunya Ràdio. Saül Gordillo presidirà la CCMA a proposta dels republicans, que també elegiran el director de la televisió. Els postconvergents, a canvi, proposaran el director de la ràdio.

La formació taronja, molt crítica al Parlament amb la gestió del Govern de TV-3 i Catalunya Ràdio, ha acceptat finalment cedir una de les places que corresponien als socialistes i s’ha afegit a un insòlit pacte amb els partits independentistes. El seient del PSC l’ocuparà l’economista i gestor cultural Xavier Marsé. 

Trajectòria professional

Eladio Jareño ha sigut assessor de premsa del governador civil de Barcelona (1992-1996), director de Comunicació de la Delegació de Govern a Catalunya (1996-2002), director de gabinet de la Delegació del Govern a Catalunya (2002-2003) i director de TVE-Catalunya  (2003-04), anys en què va coincidir amb José Antonio Sánchez, llavors director general d’RTVE. El 2008 va deixar TVE per incorporar-se al Partit Popular de Catalunya, com a director de comunicació.

Notícies relacionades

La seva etapa a TVE Catalunya no va estar exempta de polèmiques. L’abril del 2015, el Consell d’Informatius de TVE va demanar el cessament de Jareño per, van afirmar, censurar en els informatius unes declaracions del responsable de Método 3 que assenyalava Sánchez-Camacho responsable de les gravacions al restaurant La Camarga.

També se’l va acusar d’haver acomiadat per raons ideològiques la periodista de TVE Cristina Puig (presentadora d’‘El debate’). Tot i que es van al·legar motius disciplinaris, professionals de Sant Cugat van assenyalar com a raons de la seva sortida la resistència de la periodista a seguir les directrius de la direcció a l’hora de seleccionar els convidats del programa, o a fer entrevistes designades per la mateixa direcció. Al cap d’uns mesos, un jutge va declarar improcedent l’acomiadament de Puig. 

Temes:

TVE