A BRUSSEL·LES

Borrell, increpat per un CDR fugit a Bèlgica: "La Constitució és una puta farsa"

El ministre d'Afers Exteriors participa en un acte organitzat per Societat Civil Catalana sobre el 40 aniversari de la Carta Magna

borrell

borrell

2
Es llegeix en minuts

El membre dels CDR fugit a Bèlgica, Adriá Carrasco, ha interromput el discurs que estava pronunciant el ministre d’Afers Exteriors, Josep Borrell, en un acte de Societat Civil Catalana (SCC) sobre el 40 aniversari de la Constitució espanyola, cridant que la Carta Magna és "una punyetera farsa" i "una mentida" just quan el polític català recordava l’aplicació de l’article 155 de la mateixa a Catalunya.

Els assistents han recriminat el comportament d’aquesta persona cridant "'¡fora!, ¡fora!" mentre aquest continuava llançant crítiques a la Constitució espanyola fins que ha sigut expulsat pels serveis de seguretat de l’esdeveniment, segons després, fet que ha provocat els aplaudiments del públic.

El cap de la diplomàcia espanyola ha continuat després amb el seu discurs, en el qual ha defensat la Carta Magna aprovada el 1978, que segons el seu parer va donar lloc a un període de 40 anys que han sigut "sense cap dubte els millors anys de la nostra història des de la batalla de Trafalgar".

"A l’exterior, part de l’opinió pública creu la narrativa nacionalista. Per això és tan important explicar la veritat", ha dit el ministre Borrell, que ha reconegut durant el seu discurs que Espanya viu "la crisi institucional més gran des de 1978". "L’any passat vam viure un intent de subvertir l’ordre constitucional, anunciat i molt ben publicitat", ha afegit.

El ministre ha assegurat que la Constitució "va tenir a Catalunya més d’un 90% de recolzaments" mentre que en "cap convocatòria electoral feta amb garanties els partidaris de la secessió", continua, han superat el 50% dels vots.

El ministre Borrell ha sigut l’encarregat d’obrir l’acte '40 anys després: Celebrant la Constitució espanyola', organitzat per Societat Civil Catalana (SCC) a l’auditori dels Museus Reals de Belles Arts de Brussel·les. Abans ha pronunciat unes paraules de benvinguda la vicepresidenta de SCC, Miriam Tey.

Polítics i personalitats de la cultura

Notícies relacionades

En l’esdeveniment també participen l’exministra i guionista Ángeles González-Sinde, la dissenyadora de moda Agatha Ruiz de la Prada, l’escriptora Elvira Roca, la periodista Irene Villa, i l’historiador José Varela en una taula de debat sobre la revolució cultural i social des de l’aprovació de la Carta Magna.

Després d’una actuació de José Pablo Serrano i un quintet de corda, intervenen en una segona taula el líder del PP a l’Eurocambra, Esteban González Pons, l’eurodiputada del PSOE Inés Ayala, el portaveu de Ciutadans en el Congrés, Juan Carlos Girauta i el diplomàtic Ángel Viñas