nou enfrontament al congrés

Rosa María Mateo demana perdó al diputat del PP que va insultar i aquest la compara amb Rufián

L'administradora provisional d'RTVE ha començat els tràmits per dissoldre la seva societat patrimonial

zentauroepp46055828 rosa maria mateo181128123049

zentauroepp46055828 rosa maria mateo181128123049 / J J Guillen

2
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

L’administradora única provisional d’RTVE, Rosa María Mateo, ha demanat aquest dimecres disculpes al diputat del PP Ramón Moreno, al qual va dir "miserable" i "mesquí" en la seva compareixença parlamentària de l’octubre passat.

"Senyor Moreno, en la meva anterior compareixença no vaig respectar l’ordre, la cortesia ni la disciplina parlamentaris i vaig fer dues manifestacions respecte a la seva persona que lamento", ha sostingut la periodista al començar la seva compareixença davant la Comissió Mixta de Control Parlamentari d’RTVE.

A més, ha volgut oferir "una explicació, que no una justificació", al diputat popular per Saragossa. "Vaig reaccionar d’aquesta manera perquè vaig entendre que s’estava atacant una persona molt estimada per a mi. Espero que pugui entendre-ho, així com tots els votants aragonesos que representa en aquesta comissió i que mereixen tots els meus respectes. Per això li demano disculpes", ha afegit.

Mateo va insultar Moreno després que aquest parlés del seu fill Germán quan li demanava que retés comptes per la societat patrimonial de la qual és apoderada.

Moreno no accepta les disculpes

Després que diferents diputats recriminessin a Moreno que no fes referència a les disculpes de Mateo, el popular s’ha referit així a les paraules de Mateo. "Tinc una formació cristiana i admeto les disculpes de tothom, el que passa és que admeto les que són de cor, no les que són per quedar bé amb l’opinió pública, que és la sensació que jo he tingut aquí aquest matí", ha dit Moreno.

Així doncs, Moreno ha menyspreat el perdó de Mateo i ha carregat contra ella, acusant-la d’haver sigut col·locada al capdavant d’RTVE per Pedro Sánchez "perquè aguanti carros i societats, perquè faci purgues i faciliti la campanya electoral". De fet, ha arribat fins i tot a comparar-la amb Gabriel Rufián, perquè el seu "comportament i to agressiu s’assembla molt" al del portaveu d’ERC.

Es tracta de la tercera compareixença parlamentària de la responsable d’RTVE des que va ser elegida per les Corts el juliol passat.  La tensió entre el diputat del PP i l’administradora única d’RTVE ha sigut una altra vegada la nota predominant en la tercera compareixença d’aquesta última al Congrés.

Tràmits per dissoldre la seva societat patrimonial

Mateo també ha anunciat que ha començat els tràmits per dissoldre la societat patrimonial de la qual és coparticipant i ha assegurat que no incorre en cap incompatibilitat ni conflicte d’interessos per exercir la seva tasca.

"Ja he iniciat els tràmits de dissolució de la societat", ha informat Mateo davant de la Comissió Mixta de Control Parlamentari d’RTVE al Congrés.

Notícies relacionades

Ha afegit que aquesta empresa, "l’activitat principal de la qual va ser l’arrendament d’immobles", no ha rebut cap notificació sobre la liquidació d’impostos en els 25 anys d’existència i que els seus comptes anuals estan al Registre Mercantil.

"Vaig seguir les indicacions del meu assessor fiscal i considero que he actuat d’acord amb el dret", ha apuntat, i ha sol·licitat als representants polítics del PP que si consideren que ha comès cap irregularitat procedeixin a interposar les accions legals oportunes.