La CUP i Arran reclamen un "front comú" contra una possible il·legalització

Els anticapitalistes fan una crida a "tots els demòcrates" a respondre a les pretensions del PP i Cs: "Van contra nosaltres"

fcasals45311945 els diputats de la cup carles riera i maria sirvent al ple d181003111720

fcasals45311945 els diputats de la cup carles riera i maria sirvent al ple d181003111720 / Guillem Roset

1
Es llegeix en minuts
Júlia Regué
Júlia Regué

Cap de la secció de Política.

Especialista en política.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

La CUP ha volgut donar aquest dimecres un cop sobre la taula després de les declaracions del dirigent dels populars, Pablo Casado, i el dels taronges, Albert Rivera, apuntant a una posble il·legalització del partit i de l’organització juvenil Arran. Els anticapitalistes han convocat els mitjans de comunicació per respondre a aquestes pretensions amb una crida a "tots els demòcrates" per "forjar un front antifeixista com a resposta" que sumi partits i entitats de la societat civil.

"Van contra nosaltres, i ens trobessin drets i absolutament alçats", ha afirmat la diputada Maria Sirvent, i ha afirmat que entreveu una "clara intenció de generar un clima de violència" perquè el propòsit del PP i Cs cali en la societat.

La cupaire ha carregat contra l’"explosió repressiva" que, segons el seu parer, es plasma en el "control de l’aparell judicial, que autoritza una violència policial desenfrenada i amb l’aplicació de l’article 155"m i ha assegurat que els "persegueixen" per "qüestionar l’essència antidemocràtica de l’Estat".

Conscient que fins ara només hi ha simples al·legats sobre la taula i no passos materialitzats cap a la il·legalització ha considerat que, tot i així, els fa témer que es faci efectiva al veure una "constant de retallades en drets civils i polítics". "La presó, l’exili, les multes, les detencions arbitràries i les inhabilitacions són els preus de la dissidència", ha conclòs, sense escatimar crítiques a part de l’esquerra per "passar de puntetes sobre aquesta qüestió".

"Les primeres, però, no, les últimes"

Notícies relacionades

La portaveu d’Arran, Adriana Roca, ha afegit que la voluntat d’aplicar-los el pes de la llei de partits "demostra que les seves accions molesten i aquest és el seu objectiu". "Si ens il·legalitzen a nosaltres ens estan il·legalitzant a tots. Potser serem les primeres però podem assegurar que, no, les últimes", ha emfatitzat.

Roca ha aprofitat el torn de paraula per considerar "demagògica i cínica" qualsevol comparació entre el seu llançament de pintura a la casa del jutge d’instrucció del Tribunal Suprem, Pablo Llarena, i les esvàstiques a la seu d’Òmnium Cultural. "Una cosa és pintura groga i una altra simbologia feixista i nazi", ha sentenciat, i ha afegit que acusar-los de nazis "només pretén deshumanitzar-les, i que qui té vincles amb l’extrema dreta és el PP".

Temes:

CUP Catalunya