A CERVERA

Despenjada la bandera de recolzament als presos per a la celebració de Márquez

Els patrocinadors del pilot havien censurat la presència del campió en una festa polititzada

cartel

cartel

1
Es llegeix en minuts

La celebració del títol de campió del món de Marc Márquez al seu poble, Cervera, ha quedat marcada per la polèmica i les tensions polítiques. Per exigència de les grans firmes que patrocinen el pilot es va demanar que es retirés de la façana de l’ajuntament una pancarta per la llibertat dels polítics presos, però l’alcalde s’hi va negar i el pilot va renunciar a la celebració acostumada.

A la façana de l’ajuntament hi havia penjada, per acord municipial, una pancarta que diu “Llibertat dels presos polítics”. La nit passada, grups de les autodenominades “brigades de neteja” van despenjar la pancarta. Tal com mostren en un vídeo a les xarxes socials, ho han fet, diuen, perquè Márquez celebri el títol “com es mereix”.

Notícies relacionades

L’alcalde de Cervera, Ramon Royes (PdeCat), va explicar que els fets han passat cap a les dues de la matinada i van ser fets per tres persones que han sigut identificades i que no són del municipi. Royes ha anunciat que es presentarà una denúncia i que la pancarta tornarà a penjar-se, ja que va ser el resultat de l’aprovació d’un ple municipal: “És una pancarta que és allà perquè hi ha un acord de ple de donar recolzament als presos polítics.

El pentacampió del món de motociclisme va decidir que no sortiria al balcó de l’Ajuntament de Cervera, tot i que la celebració es mantindrà encara que no sigui al balcó del consistori.