PARLAMENT

Wagensberg titlla de "feixistes" Cs i Carrizosa l'insta a «veure's al carrer»

El president del Parlament intervé per calmar els ànims i reclamar "respecte" a tots els diputats

carrizosa-wagensberg-montado / periodico

2
Es llegeix en minuts
Júlia Regué

Agre debat en el Parlament degut a l’acció exterior de la Generalitat. No només per les habituals topades entre el grup independentista i la constitucionalista per les 'ambaixades’ catalanes, sinó pel toc d’atenció del president de la Cambra, Roger Torrent, a un diputat d’ERC, Ruben Wagensberg, i al diputat taronja Carlos Carrizosa. 

Torrent es va proposar ahir no deixar-ne passar ni una i provar de vetllar pel "respecte" a l’hemicicle. Wagensberg es va repenjar sobre el faristol per traslladar l’actitud d’ERC sobre la moció de Cs que exigeix no destinar recursos públics a l’activitat a l’estranger de la Generalitat i publicitar totes les cites que es fixin a l’exterior abans que es facin.

El republicà ha demanat als taronges que deixin d’utilitzar termes com "supremacistes" per dirigir-se a l’independentisme i ha afegit que, de la mateixa manera, podria dir-los "feixistes", perquè "estan literalment més a prop del feixisme quan es manifesten amb Vox. Davant de la sorollosa repulsa del grup de Cs, el president del Parlament s’ha afanyat a exigir a Wagensberg que retirés les seves paraules.

“Ahir es va faltar a diputats i vaig dir que no ho tornaria a tolerar. No ho consentiré, a cap diputat, sigui del grup que sigui. Retiri el que ha exposat", va exigir Torrent. El diputat al faristol ha respost: "Ho retiro. Agraeixo que sigui estricte".

Al finalitzar la seva intervenció, s’ha dirigit a l’escalinata i a l’arribar al seu lloc ha reclamat el torn de paraula: "Carrizosa m’ha dit 'Ves-te’n cap a dalt, ens veiem a fora, al carrer'", ha etzibat Wagensberg. El taronja s’ha aixecat llavors per demanar també l’ús de la paraula i ha matisat que li ha dit: "Ens veiem a fora per qüestions polítiques".

Notícies relacionades

A la baralla s’hi ha sumat la diputada anticapitalista Maria Sirvent, que ha demanat torn per remarcar que "és molt greu que un diputat li digui a un altre que es trobin al carrer". "Ho hem sentit tots", ha afegit, i ha demanat que s’emprenguin les "accions oportunes" perquè no torni a passar.

Torrent ha defensat que ha cridat a l’ordre i ha demanat "no veure’s obligat a expulsar ningú de l’hemicicle". Carrizosa, que ha tornat a demanar torn de paraula, ha negat categòricament haver dit aquesta frase, i ha dit irònicament que "no s’atreviria a baixar als carrers que són seus a debatre res amb el senyor Wagensberg".

Temes:

Catalunya