intent d'atemptat

El Govern afirma que la seguretat de Sánchez "no s'ha vist compromesa" pel franctirador

El president confirma la notícia a l'executiva del PSOE

zentauroepp45017942 pedro sanchez180913185141

zentauroepp45017942 pedro sanchez180913185141 / JOSE LUIS ROCA

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El Govern ha assegurat aquest dijous, després de la detenciód’un franctirador que presumptament planejava atemptar contra el cap de l’Executiu, Pedro Sánchez, que la seguretat del president "en cap cas s’ha vist compromesa".

Fonts del Govern han considerat un "incident" la detenció d’aquest home a mitjans de setembre i han incidit que "aquest tipus d’amenaces són una constant", a què, no obstant, un no s’ha d’acostumar. Les mateixes fonts han agraït les mostres de solidaritat rebudes i han remarcat que "és necessari continuar treballant per la serenitat en el debat polític".

La presidenta del PSOE, Cristina Narbona, ha explicat aquest dijous que Sánchez ha confirmat personalment a la seva executiva aquest matí la notícia. A més, ha agraït als Mossos la gestió de l’incident, i també les mostres de solidaritat que està rebent tant el Govern com el PSOE.

Per la seva banda, la presidenta de la Junta d’Andalusia, Susana Díaz, ha qualificat de "gravíssima" la notícia i ha afegit que és "fruit de l’enviliment de la vida pública".

A més, fonts d’Interior han informat a EFE que el tirador ja està a la presó.

Expert tirador

El franctirador planejava atemptar contra el president del Govern com a venjança per la decisió d’exhumar les restes de Francisco Franco del Valle de los Caídos, segons el diari ‘Público’. 

Notícies relacionades

Els Mossos van sol·licitar una ordre d’entrada i registre del domicili de Manuel M., on el 19 de setembre passat van trobar 16 armes de foc curtes i llargues, inclòs un fusell d’assalt militar Cetme, un subfusell metrallador txecoslovac Skorpion vz. 61 i quatre rifles d’alta precisió, capaços d’encertar un blanc fins a 1.500 metres de distància. A més, al seu cotxe portava dues pistoles, una de les quals, modificada i il·legal.

El detingut era un expert tirador i freqüentava ambients ultradretans, però mai havia participat en actes violents, així que no tenia antecedents policials i no estava controlat per les forces de seguretat.