EMPRESONAT A BRIANS

Els Mossos detenen un tirador que volia matar Pedro Sánchez

L'arrestat, un llop solitari de Terrassa, es volia venjar del president per l'exhumació de Franco

Un càrrec local de Vox va denunciar Murillo Sánchez, que buscava còmplices a Whatsapp per acabar amb "aquest roig de merda"

talas-20181108-un-vigilante-de-seguridad-en-prisin-desde-septiembre-por-amenazar-con-matar-al-presidente / periodico

3
Es llegeix en minuts
El Periódico

Els Mossos han capturat a Terrassa un veterà tirador que volia atemptar contra Pedro Sánchez. Es tracta de Manuel Murillo Sánchez,de 63 anys, amb ànsies de venjança contra el president per l’ordre d’exhumació de les restes de Franco. La policia catalana va trobar a la vivenda d’aquest 'llop solitari'  un arsenal de 16 armes de foc, inclosos rifles d’alta precisió i un subfusell d’assalt. Deia que estava disposat a "sacrificar-se per Espanya", segons ha avançat aquest dijous el diari 'Público' i ha confirmat EL PERIÓDICO.

L’arrestat, un vigilant de seguretat privada amb un historial de problemes psicològics, mai havia participat en actes violents, tot i que freqüentés ambients ultradretans. Segons explica el mateix mitjà va començar a buscar còmplices per acabar amb aquest "roig de merda", tal com va escriure en un grup reduït de Whatsapp.

El detingut és el millor tirador del club de tir olímpic del Vallès, on practicava i competia des de feia molts anys, i era capaç de modificar i construir armes curtes o llargues.

La veu d’alarma la va donar una usuària d’aquell xat tancat de Whatsapp, al veure que Murillo passava de fer contínues invectives i amenaces contra el líder del PSOE a sol·licitar inequívocament recolzament logístic per cometre un atemptat contra ell.

Vox ha fet públic un comunicat en el qual afirma que no revelarà la identitat de la coordinadora local, que actualment figura en la causa com a testimoni protegit. La formació d’ultradreta també ha ressaltat que Murillo mai ha sigut afiliat ni ha tingut cap relació amb el partit.

Els Mossos van sol·licitar unaordre d’entrada i registre del domicili de Manuel M., on el 19 de setembre passat van trobar 16 armes de foc curtes i llargues, inclòs un fusell d’assalt militar Cetme, un subfusell metrallador txecoslovac Skorpion vz. 61 i quatre rifles d’alta precisió,capaços d’encertar un blanc fins i tot a 1.500 metres de distància. A més, al seu cotxe portava dues pistoles, una de les qualsmodificada i il·legal.

La Moncloa va demanar discreció

Després de la seva detenció, efectuada fa tres setmanes, es va avisar a seguretat de la Moncloa, però l’Executiu va decidir que el millor era la discreció, així que no es va comunicar l’incident. Ha sigut aquest dijous, després de saltar la notícia, quan Sánchez ha confirmat els fets a l’executiva del PSOE.

El 21 de setembre, el Jutjat d’Instrucció número 4 de Terrassa, en funcions de guàrdia, va acordar la presó provisional del detingut. El 4 d’octubre, després que l’Audiència Nacional entengués que el cas no era de la seva competència, el Jutjat d’Instruccrió número 3 de la mateixa localitat va ratificar l’empresonament. La investigació s’ha obert per conspiració per atemptar contra autoritat amb ús d’armes, amenaces greus, tinença il·lícita d’armes, municions i explosius i un delicte d’odi.

Notícies relacionades

 El detingut va ser traslladat a la presó de Brians 2, a Sant Esteve Sesrovires, a prop de Martorell, on va confessar tot just ingressar-hi les seves intencions d’atemptar contra Pedro Sánchez. 

La seguretat del president no ha estat compromesa

Fonts de la Moncloa han assegurat aquest dijous, després que hagi transcendit la informació, que "en cap cas s’ha vist compromesa la seguretat del president". Les mateixes fonts han manifestat que aquest mena d’amenaces són "una constant a la qual, per descomptat, no ens hem d’acostumar". La Moncloa ha fet també una crida a continuar treballant "per la serenitat en el debat polític".