PRESUMPTE DELICTE D'ODI

En llibertat la regidora de la CUP de Reus detinguda per no haver comparegut davant del jutge

Els Mossos han arrestat la regidora després que hagi deixat plantat el tribunal dues vegades

zentauroepp45677091 primer pla de la regidora de la cup de reus mariona quadrada181105095307

zentauroepp45677091 primer pla de la regidora de la cup de reus mariona quadrada181105095307 / Roger Segura

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Els Mossos d’Esquadra han detingut aquest dilluns la regidora de la CUP a l’Ajuntament de Reus (Tarragona) Mariona Quadrada per no haver-se presentat a declarar després d’haver sigut requerida en dues ocasions per la jutge. A les dotze tocades, Quadrada ha sigut posada en llibertat provisional.

La policia catalana l’ha detingut cap a les 8.40 hores després d’una ordre judicial, segons han informat Europa Press els Mossos, que ja la van detenir pel mateix motiu al març.

Quadrada havia de declarar per un presumpte delicte d’incitació a l’odi arran d’una denúncia de Ciutadans després de la vaga del 3 d’octubre.

La CUP ha realitzat una crida a través de les xarxes socials per concentrar-se davant els jutjats, fins on s’han acostat mig centenar de persones per mostrar-li el seu recolzament.

Notícies relacionades

Davant de la jutge, la regidora ha dit que els fets que se li imputen són falsos i ha manifestat la seva voluntat de "no declarar res més". A més, ha afirmat que continuen sent "víctimes d’una història falsa" muntada per la formació taronja i que la CUP no contribuirà a "inflar tot aquest relat que s’han inventat". 

L’expresident Carles Puigdemont ha expressat el seu recolzament a la regidora de la CUP i ha acusat Ciutadans de "posar dianes sobre demòcrates" perquè els jutges "acabin la feina".

Temes:

CUP Catalunya