polítics catalans presos

Rufián compara el procés i 'La manada' "25 anys per votar i 9 per violar"

"Són uns salvatges. I si calles, ignores que el següent pots ser tu.

Picabaralla amb Jordi Cañas a Twitter

rufianroca

rufianroca

2
Es llegeix en minuts
Europa Press

El diputat d’ERC al Congrés Gabriel Rufián ha comparat el cas del procés amb la sentència de 'La manada’, ja que es demanen "25 anys de presó per votar i nou anys per violar, són uns salvatges", unes paraules, que han provocat una picabaralla amb l’exdiputat de Ciutadans Jordi Cañas.

La Fiscalia acusa els líders del procés independentista d’un delicte de rebel·lió i demana 25 anys de presó per a l’exvicepresident Oriol Junqueras, 16 anys per a cadascun dels cinc exconsellers presos i 17 per als líders de les entitats independentistes Jordi Sànchez i Jordi Cuixart i per a l’expresidenta del Parlament de Catalunya Carme Forcadell.

"25 anys de presó per votar i 9 per violar. Són uns salvatges. I si calles, ignores que el següent pots ser tu", ha escrit Rufián en el seu compte de Twitter, posant en comparació el cas del procés amb el de 'La manada’, en el que es va condemnar cinc homes per abusar sexualment d’una noia a Pamplona.

Un missatge al qual ha reaccionat directament l’exportaveu de Cs al Parlament Jordi Cañas, que ha respost Rufián que l’acusació és "per rebel·lió, sedició i malversació de fons públics. Per violar i derogar l’Estatut i la Constitució, per intentar donar un cop d’estat contra la democràcia i l’Estat de dret, i per amenaçar la convivència. De res".

Notícies relacionades

Ha sigut llavors quan Rufián ha contestat al dirigent de Cs: "Doncs si ets tan valent i ho tens tan clar, ves-te’n a [les presons de] Lledoners i Puig de les Basses i els dius als teus excompanys d’hemicicle a la cara que es mereixen estar 25 anys a la presó. No us he vist a cap de vosaltres fer-ho, això, Torquemadas".

D’altra banda, sobre la convocatòria d’una reunió d’urgència del govern català aquest migdia, Cañas ha advertit que "en funció de les declaracions" del president de la Generalitat, Quim Torra, el Govern d’Espanya "hauria d’estar preparant l’aplicació de l’article 155. Ni una sola amenaça sense resposta. Un Estat de dret no pot ni ha de tolerar que cap poder ni representant públic el desafiï".