òbit

Mor el pare de Mariano Rajoy als 97 anys

Va ser president de l'Audiència Provincial de Pontevedra entre 1969 i 1986

mariano-rajoy-sobredo

mariano-rajoy-sobredo

2
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

El pare de l’expresident del Govern Mariano Rajoy, Mariano Rajoy Sobredo, ha mort aquest dijous als 97 anys, segons han informat fonts de la Moncloa.

A causa del seu delicat estat de salut, Mariano Rajoy Sobredo va arribar a viure al Palau de la Moncloa amb el seu fill. El pare de l’expresident del Govern també va ser condecorat amb la Cruz Distinguida de Primera Clase de la Orden de San Raimundo de Peñafort.

Rajoy, en el seu llibre 'En confianza', descrivia el seu pare com "un exemple permanent de vida" i reconeixia la "devoció especial" que sentia per ell.

Pedro Sánchez (PSOE), Pablo Casado (PP) i Albert Rivera (Ciutadans) li han enviat el seu condol per Twitter:

Homenatjat a Galícia

Mariano Rajoy Sobredo va néixer a Santiago de Compostel·la el 28 d’agost de 1921 i va dedicar la seva vida professional a la judicatura. Entre 1969 i 1986 va ser el president de l’Audiència Provincial de Pontevedra.

Des que es va llicenciar en dret per la Universitat de Santiago de Compostel·la el 1943 i va aprovar les oposicions d’accés a la judicatura, va estar destinat en diferents jutjats de primera instància i Instrucció de Galícia.

Notícies relacionades

El 1958 va ascendir a la categoria demagistrati dos anys després es va traslladar a Lleó, on va desenvolupar la seva carrera professional durant deu anys. A finals de 1969 va ser nomenat president de l’Audiència Provincial de Pontevedra, on es va quedar fins a la seva jubilació, el 1989, tot i que va ser substituït en el càrrec de màxima responsabilitat tres anys abans.

L’octubre de l’any passat l’Audiència de Pontevedra liva retre un homenatgeque va comptar amb l’assistència de nombrosos representants de la carrera judicial i fiscal.

Temes:

Mariano Rajoy