OPERACIÓ ATALANTA

Un vaixell espanyol neutralitza un balener pirata a les costes de Somàlia

La nau va localitzar l'embarcació fondejada i va procedir a remolcar-la i inspeccionar-la

zentauroepp12172046 rota   cadiz  22 01 2010   partida del buque de la armada ca181029102407

zentauroepp12172046 rota cadiz 22 01 2010 partida del buque de la armada ca181029102407 / AGUSTIN CATALAN

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

El vaixell espanyol 'Castilla' va procedir aquest diumenge a la neutralització d’un vaixell tipus balener identificat per haver efectuat actes de pirateria davant les costes de Somàlia. Aquesta operació es va efectuar en el marc del’operació Atalanta.

Durant el matí de dissabte, l’helicòpter del vaixell espanyol va detectar l’embarcació fondejada a prop de les costes de Somàlia. Després de la identificació positiva, es va procedir a remolcar-la per a la posterior inspecció per la dotació del 'Castilla' i la seva neutralització, ha informat Defensa en una nota de premsa aquest dilluns.

Notícies relacionades

L’operació Atalanta forma part del compromís adquirit per Espanya, sota bandera de la Unió Europea, en la lluita per mantenir la seguretat a les aigües del golf d’Aden i Somàlia.

Iniciada l’any 2008, l’operació contribueix a la millora de la seguretat duent a terme accions de vigilància marítima a fi de prevenir i impedir els possibles actes de pirateria i, a més, col·labora en el monitoratge de les activitats pesqueres a la costa de Somàlia, així com assegura l’entrega dels aliments del Programa Mundial d’Aliments (WFP, per les sigles en anglès).

Temes:

Somàlia