L'extrema dreta brasilera

Echenique: "A Espanya Bolsonaro són Casado, Rivera i Vox"

El secretari d'organització de Podem acusa els partits de dretes de "difondre l'odi" per guanyar les eleccions

Aquest dimecres es reunirà per primera vegada la mesa de seguiment de l'acord pressupostari entre Units Podem i el PSOE

zentauroepp43609710 madrid 04 06 2018  pol tica         pablo echenique y noelia180604125257

zentauroepp43609710 madrid 04 06 2018 pol tica pablo echenique y noelia180604125257 / JOSE LUIS ROCA

2
Es llegeix en minuts
Miguel Ángel Rodríguez

La victòria de l’ultradretàJair Bolsonaro en les eleccions brasileres que el convertirà en el pròxim president del Brasil ja ha tingut el seu efecte entre les formacions polítiques espanyoles. En una crítica constant als artificis utilitzats per Bolsonaro per assolir el poder, el secretari d’Organització de Podem, Pablo Echenique, ha assegurat que "a Espanya, Bolsonaro són Pablo Casado, Albert Rivera i Vox".

Després d’aquesta comparació amb el nou president brasiler en una roda de premsa aquest dilluns, Echenique ha volgut anar més lluny i ha acusat el trio format pels partits de dreta i extrema dreta d’"infondre l’odi" i "utilitzar notícies falses" per guanyar les eleccions. D’aquesta manera, ha lamentat que la dreta repeteixi "mentides com si fossin veritat certa a l’estil de Bolsonaro".  "Aquesta és una lliçó que hem d’aprendre els demòcrates europeus davant d’aquest esdeveniment tràgic", ha demanat el dirigent morat.

El paraigua de la dreta 

Echenique ha carregat especialment contra el líder del PP, Pablo Casado, per ser, segons la seva opinió, un "bon alumne" de l’expresident d’Espanya José María Aznar i li ha recriminat que pretengui unificar "dins d’un mateix paraigua" tota la dreta, des de la "que porta banderes amb l’‘aguilucho’ fins al centredreta". Parlem d’aquesta mateixa maquinària de fang i guanyar eleccions de manera irregular .

"Contra les mentides i l’autoritarisme, és important que hi hagi formacions polítiques que reivindiquin les coses de menjar", ha volgut ressaltar Echenique abans d’incidir en la necessitat de millorar les condicions materials de la vida de la gent i de demanar al conjunt de l’arc parlamentari que donin "seguretat material" perquè la gent pugui arribar a final de mes. 

Titubejos en el Govern

Notícies relacionades

El dirigent de la formació morada també ha anunciat que, per primer vegada, aquest dimecres es reunirà la mesa de seguiment del pacte pressupostari assolit entre Units Podem i el Govern de Pedro Sánchez. En vista dels"titubejos"  de l’Executiu en alguns dels aspectes de l’acord, com la promesa de no pujar la quota a cap autònom, Echenique ha assegurat que aquesta va reunir servirà per concretar "negre sobre blanc".

Malgrat que ha afirmat que, "en privat", l’Executiu  ha garantit que no es pujarà la quota, Echenique ha defensat aquest seguiment de les diferents mesures per vigilar que es compleixin aquelles que menys s’han concretat i perquè no "hi hagi titubejos". Tot i així, ha deixat clar que "noes pot parlar de pèrdua de confiança" amb el Govern de Sánchez, que ha respost ràpidament a les "notícies falses" difoses per l’extrema dreta sobre l’augment de la quota als autònoms.