ELS COMPTES PÚBLICS

Ciutadans desbloquejarà la tramitació de la reforma per evitar el veto del Senat al dèficit

El grup taronja no tornarà a demanar una pròrroga del termini d'esmenes a la modificació de la llei d'estabilitat pressupostària

riveraciudadanosruedaprensa

riveraciudadanosruedaprensa / DAVID CASTRO

1
Es llegeix en minuts
Efe

Ciutadans desbloquejarà aquest dimarts a la Mesa del Congrés la tramitació de la reforma de la llei d’estabilitat pressupostària que busca esquivar el veto del Senat als objectius de dèficit públic. Aquesta tramitació es trobava paralitzada a causa de successives ampliacions de termini de presentació d’esmenes.

Fonts de Cs han confirmat que el grup taronja no tornarà a demanar juntament amb el PP una pròrroga del termini d’esmenes al projecte. Així, no bloquejarà ara la tramitació de la reforma, davant de la qual els grups podran presentar esmenes a la totalitat. 

El PSOE i Units Podem, juntament amb ERC i Compromís, van registrar a l’agost la reforma de la llei d’estabilitat pressupostària com a pas imprescindible per poder aprovar un nou camí de dèficit i facilitar així la presentació d’uns Pressupostos diferents dels del Govern del PP.

La iniciativa permetria que, en cas de veto del Senat al camí de dèficit proposat pel Govern, el Congrés pugui aixecar-lo després per majoria simple. 

Notícies relacionades

La vicesecretària d’Estudis i Programes del PP, Andrea Levy, ha titllat a Twitter el moviment de Cs de “nova estratègia arlequí” del partit taronja amb Albert Rivera “salvant” Pedro Sánchez per “sortir al rescat dels Pressupostos dels impostos que prepara l’esquerra”. 

Un tuit al que el portaveu dels taronges en el Congrés, Juan Carlos Girauta, ha respost assegurant que “res ha canviat” perquè els comptes “continuen depenent de Cs”.