Aliança Atlàntica

Espanya desplegarà 2.000 militars en l'exercici més gran de l'OTAN

L'Exèrcit aportarà a Noruega carros i vehicles de combat i caces F-18 per a les maniobres Trident Juncture 2018

ADZ01. ADAZI (LETONIA), 23/10/2018.- Soldados españoles (i), con tanques Leopard 2, y soldados estadounidenses con tanques Abrams, participan en un ejercicio de artillería de las naciones con mayor presencia en la OTAN en la base militar de Adazi en Letonia, hoy, 23 de octubre de 2018. España, Alemania, Polonia, Reino Unido y Estados Unidos fueron los países que participaron en estos ejercicios militares. EFE/ Valda Kalnina

ADZ01. ADAZI (LETONIA), 23/10/2018.- Soldados españoles (i), con tanques Leopard 2, y soldados estadounidenses con tanques Abrams, participan en un ejercicio de artillería de las naciones con mayor presencia en la OTAN en la base militar de Adazi en Letonia, hoy, 23 de octubre de 2018. España, Alemania, Polonia, Reino Unido y Estados Unidos fueron los países que participaron en estos ejercicios militares. EFE/ Valda Kalnina / VALDA KALNINA (EFE)

2
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

Les Forces Armades espanyoles desplegaran des de demà al voltant de 2.000 de militarscarros de combat Leopardo, vehicles de combat d’infanteria i cavalleria Pizarro i caces F-18 en l’exercici Trident Juncture 2018, quel’OTAN  celebrarà a Noruega i que es dividirà entre una part real (del 25 d’octubre al 7 de novembre) i una altra de post de comandament i exercicis assistits per ordinador (del 14 al 23 de novembre).

Aquest exercici és el més important de l’OTAN des del 2015, ja que mobilitza uns 50.000 militars, 150 avions, 65 vaixells i uns 10.000 vehicles d’un total de 31 països, entre membres de l’Aliança Atlàntica i altres estats socis. Itàlia, amb 1.200 militars, serà un dels principals contribuents a aquest exercici.

Segons va informar l’Estat Major de la Defensa (EMAD), Espanya participarà en aquest exercici amb mitjans terrestres, aeris i navals. Fins a Noruega es desplaça el Grup Tàctic Mecanitzat –en què s’inclou personal del regiment La Reina, del Còrdova i del batalló de sapadors X– després que entre el 21 d’abril i el 4 de maig passats culminés el seu ensinistrament en operacions d’estabilització. 

En aquest exercici que l’Aliança Atlàntica celebrarà a Noruega participaran els carros de combat Leopardo i els vehicles Pizarro, cosa que suposarà el seu segon desplegament a l’exterior després de la seva estada a Letònia, on sis Leopardo i 15 Pizarro estan integrats a la missió que l’OTAN manté wn aquest país.

L’Exèrcit de Terra també envia Noruega el Grup Istar, d’intel·ligència, reconeixement, adquisició d’objectius i vigilància, una unitat de proveïment de combustible i un element de recolzament nacional. 

D’altra banda,l’Exèrcit de l’Aire desplegarà a Noruega sis caces F-18 i un avió de transport C-295, mentre que de l’Armada hi participaran les fragates 'Navarra', integrada actualment a l’agrupació permanent de l’OTAN SNMG 1, i 'Cristóbal Colón', que està en l’agrupació permanent de l’OTAN SNMG 2, com el vaixell 'Cantabria'.

L’exercici es desenvoluparà al centre i l’est de Noruega, al mar Bàltic i l’Atlàntic Nord, incloent-hi Islàndia. L’espai aeri de Finlàndia i Suècia, països que no formen part de l’Aliança Atlàntica, també formarà part d’aquest entrenament, que serà dirigit pel cap del Comandament Conjunt Aliat de Nàpols, l’almirall James G. Foggo III.

Notícies relacionades

Tindrà una part d’exercici real (del 25 d’octubre al 7 de novembre) i una altra de post de comandament i exercicis assistits per ordinador (del 14 al 23 de novembre).

El seu objectiu serà determinar la capacitat de conduir una operació de defensa col·lectiva a gran escala, des del nivell tàctic fins a l’estratègic, i assegurar que les forces aliades estan entrenades, són capaces d’operar conjuntament i estan preparades per respondre a qualsevol amenaça de qualsevol direcció.