REIVINDICACIÓ

Un grup de recolzament a Pablo Hasél penja una pancarta a la seu del PSC de Lleida

El partit denunciarà els autors de l'acció per intimidar i amenaçar treballadores del partit

zentauroepp45564618 pla obert on es pot veure la pancarta demanant l absoluci  d181022133426

zentauroepp45564618 pla obert on es pot veure la pancarta demanant l absoluci d181022133426 / Llibertat Pablo Hasel

2
Es llegeix en minuts
ACN

Un grup de recolzament al raper Pablo Hasél, autoanomenat Plataforma Llibertat Pablo Hásel, ha entrat aquest dilluns al matí a la seu del PSC de Lleida per penjar una pancarta al balcó de l’edifici demanantl’absolució  del cantant. "¡Lluitem pels drets i les llibertats democràtiques! ¡¡Pablo Hasél llibertat!!", deia el text del cartell.

Segons fonts del partit, eren uns 15 joves que han entrat de sobte i han pujat a la primera planta de l’edifici per accedir al balcó. Tot i que ho han aconseguit i durant un moment han pogut penjar la pancarta, de seguida ha sigut retirada.

Quan han marxat, el partit ha trucat a la policia i s’han presentat al lloc diverses patrulles dels Mossos i la Guàrdia Urbana.

Sense detencions

Els joves han entrat a la seu del PSC passades les 11 del matí cridant consignes a favor de la llibertat i l’absolució de Pablo Hasél. Una treballadora del partit s’ha adreçat a ells per demanar-los que se n’anessin ja que estaven en una propietat privada i un dels joves s’ha encarat amb la dona verbalment. Després han pujat a la primera planta per accedir al balcó i hi han penjat la pancarta.

Els mateixos treballadors del partit han retirat la pancarta i després els joves han marxat. A la seu socialista s’han desplaçat patrulles dels Mossos i la Guàrdia Urbana però de moment no hi ha constància ni de detencions ni d’identificacions.

Denúncia del PSC

El partit ha emès un comunicat on informa que els joves han aprofitat l’entrada d’altres persones que volien informació per afiliar-se al partit per entrar a l’edifici per la força i que han intimidat les treballadores que hi havia en aquell moment.

Així mateix, han explicat que mentre algunes d’aquestes persones "ocupants" esperaven a la recepció d’altres increpaven els treballadors per l’oposició d’aquests que circulessin per les dependències. Concretament, una de les empleades sembla que ha patit "intimidació i amenaces directes" per alguns d’ells i per això el PSC presentarà denúncia davant dels Mossos.

Comunicat de la plataforma

Notícies relacionades

La plataforma ha difós a les xarxes un comunicat on indiquen que han entrat a la seu del PSOE a Lleida per "reivindicar els drets i les llibertats democràtiques que aquest règim viola sistemàticament amb la violència de la repressió". En aquest sentit, assenyalen que els governs del PSOE "sempre s’han destacat per la brutalitat contra lluites obreres i antifeixistes" i recriminen que són el partit que "va crear els GAL i ni tan sols ha derogat la ‘llei mordassa’, com van prometre". Alhora es lamenta que permetin empresonaments per un "referèndum democràtic, manifestar-se, aturar desnonaments o per explicar fets objectius sobre la monarquia, els cossos repressius i els presos polítics"; tot això, afegeixen, amb la "complicitat" de Podem.

En el mateix text, recorden que el president Pedro Sánchez va dir, quan estava en l’oposició, que "empresonar Valtònyc és molt mal símptoma de la nostra democràcia", però que ara que està en el Govern "només ofereix repressió per protestar amb ràbia legítima contra els desnonaments, l’atur massiu, l’explotació o la sanitat maltractada". És per això, asseguren, que Pablo Hasél pot ser empresonat a més de 4 anys en qualsevol moment per "uns tribunals feixistes herència del TOP (tribunal d’ordre públic) de Franco i els seus botxins".