LA PUGNA SOBIRANISTA

Rufián: "Sánchez, Rajoy i Rivera van pactar la presó per als independentistes"

El diputat d'ERC demana al president del Govern central que "faci política" i no d'"escarceller"

zentauroepp45002548 madrid 12 09 2018  pol tica   gabriel rufian  erc  durante e181022100930

zentauroepp45002548 madrid 12 09 2018 pol tica gabriel rufian erc durante e181022100930 / JOSE LUIS ROCA

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El diputat d’ERC al Congrés Gabriel Rufián ha acusat aquest dilluns el president del Govern central, Pedro Sánchez; el seu antecessor, Mariano Rajoy, i el líder de Ciutadans, Albert Rivera, de "pactar” la presó preventiva per als polítics i dirigents independentistes per impulsar el referèndum de l’1-O.

"Sánchez, Rajoy i Rivera es van reunir a la Moncloa hores abans que [el jutge del Tribunal Suprem] Pablo Llarena demanés la presó per als independentistes. Estic segur que ells tres ho van pactar", ha assegurat taxatiu en declaracions a RAC-1.

El diputat republicà també ha insistit que el seu partit no recolzarà els Pressupostos acordats pel Govern i Podem "si no hi ha un gest" cap als presos. "Només demanem a Pedro Sánchez que faci política i que no faci d’escarceller", ha afegit, abans d’explicar que quan Oriol Junqueras demana "un gest de categoria" es refereix al fet que el Govern del PSOE "té molts mecanismes per moure’s". En aquest punt ha recordat que una de les primeres coses que va fer Sánchez a l’arribar a la Moncloa va ser nomenar un nou fiscal general de l’Estat i "té molt a dir a l’Advocacia de l’Estat".

Canvi de posicionament

Notícies relacionades

Sobre el canvi d’estratègia d’ERC cap a posicions més pragmàtiques, Rufián ho ha justificat per l’empresonament de nou dels exconsellers, així com la fugida a l’estranger d’altres membres del Govern.

El republicà, d’altra banda, ha rebutjat un possible avenç electoral. "No volem eleccions. És una falta de respecte a la gent que va votar. Si qui té potestat de convocar eleccions en convoca, que digui dia i hora", ha remarcat.