no es considera culpable

Jordi Cuixart no acceptaria un indult

El president d'Òmnium admet a 'The Sunday Times' que renunciaria a aquest perdó en cas de sentència condemnatòria

Assenyala que «seria reconèixer ser culpable i no ho soc» i que està preparat per passar molt més temps a la presó

1
Es llegeix en minuts
Agencias

El president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, ha reconegut en una entrevista concedida al rotatiu britànic ‘The Sunday Times’ que en el cas que li oferissin un indult en vista d’una sentència condemnatòria, el rebutjaria de forma immediata. “Seria com reconèixer que soc culpable d’alguna cosa, i jo no ho soc”, admet Cuixart.

També ha reconegut que està “preparat, si cal, per passar molt més temps a la presó”, tot i que va admetre que la seva il·lusió és poder sortir per estar al costat de la seva “dona, la família i l’empresa”. Aquestes declaracions s’emmarquen en un reportatge de ‘The Sunday Times’ ha publicat sobre el que va passar el 20-S. El rotatiu explica que els Jordis van ser empresonats després de pujar a un cotxe de la Guàrdia Civil, però que “les imatges demostren clarament” que estaven demanant a la multitud que es dissolgués. És més, assenyala que va pujar al vehicle “després de demanar permís a la policia, i que ho va fer perquè volia que els manifestants se n’anessin a casa”.

Jordi Cuixart insta els manifestants a retirar-se / ELISENDA PONS

Notícies relacionades

L’entrevista es va fer a la presó de Lledoners en una trobada entre el periodista britànic, l’esposa de Cuixart, Txell Bonet, i el seu fill Adam. El líder d’Òmnium expressa que “no soc culpable de cap delicte. Mai he repartit armes ni he fet crides a la violència. Mai faria mal ni a una mosca”. Tem que els jutges vulguin utilitzar els seus casos per oferir “càstigs exemplars” i que li acabin imposant la pena màxima de 30 anys.

En aquest sentit, Cuixart assenyala que “pot semblar impossible que al segle XXI hi hagi a Europa un pres polític”. A l’article, ‘The Sunday Times’, exposa i demostra que Cuixart “no va jugar cap paper en la declaració d’independència”.

Temes:

Catalunya