POLÈMICA

Un grup d'advocats exigeix la destitució de De Gispert en una mútua pels seus tuits

L'exconsellera de Justícia va llançar missatges contra Inés Arrimadas, Albert Rivera i el PSC

L'expolítica és la defensora del mutualista de la companyia d'assegurances dels lletrats catalans

fcasals41110858 barcelona 28 11 2017 funeral del fiscal jefe de catalunya j 181005140342

fcasals41110858 barcelona 28 11 2017 funeral del fiscal jefe de catalunya j 181005140342 / FERRAN NADEU

1
Es llegeix en minuts
J. G. Albalat
J. G. Albalat

Redactor

Especialista en judicials

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Un grup de 35 advocats ha demanat a la junta directivad’Alter Mutua, l’entitat asseguradora dels professionals del Dret catalans, que destitueixi del seu càrrec com a defensora del mutualistal’exconsellera de Justícia, Nuria de Gispert, Nuria de Gispert, pels seus comentaris a Twitter sobre Inés Arrimadas (“ves-te’n a Cadis”) i Albert Rivera (va identificar l’escola on va la seva filla)Albert Rivera o partits com el PSC (“no fa ni pena, fa fàstic”), així com la “publicació contínua de missatges demanant la vulneració de la Constitució, de les lleis i de les resolucions judicials”, segons l’escrit a què ha tingut accés EL PERIÓDICO.

Notícies relacionades

Aquests juristes afirmen que “la persistència i gravetat de les manifestacions realitzades” per De Gispert, “que se les pot qualificar de xenòfobes i insultants”, fan que no sigui la persona idònia per ocupar el càrrec de defensora del mutualista. Segons la seva opinió, les declaracions de l’exconsellera, “més enllà del legítim exercici de la llibertat d’expressió”, constitueixen un “discurs de l’odi continu i sistemàtic” que perjudiquen “la convivència” i resulten “absolutament inapropiades”. Agreguen que la seva actitud vulnera els “valors ètics” sobre els quals s’ha “construït el mutualisme”, que són “la solidaritat, l’empatia amb els altres i el respecte mutu”.

Honorabilitat i prestigi

Els advocats detallen que el càrrec de defensor del mutualista “ha de recaure en persones amb honorabilitat i de reconegut prestigi” i, segons la seva opinió, les manifestacions de De Gispert són “contràries al que s’espera d’una persona honorable i de prestigi”. Incideixen que “no sembla excessiu exigir que el defensor del mutualista respecti tots els ciutadans, independentment de quina sigui la seva ideologia o pensament, respecti els seus drets fonamentals i promogui el compliment de les lleis”.