Anar al contingut

POLÈMICA

Un grup d'advocats exigeix la destitució de De Gispert en una mútua pels seus tuits

L'exconsellera de Justícia va llançar missatges contra Inés Arrimadas, Albert Rivera i el PSC

L'expolítica és la defensora del mutualista de la companyia d'assegurances dels lletrats catalans

J. G. Albalat

Un grup d'advocats exigeix la destitució de De Gispert en una mútua pels seus tuits

FERRAN NADEU

Un grup de 35 advocats ha demanat a la junta directiva d’Alter Mutua, l’entitat asseguradora dels professionals del Dret catalans, que destitueixi del seu càrrec com a defensora del mutualista l’exconsellera de Justícia, Nuria de Gispert, pels seus comentaris a Twitter sobre Inés Arrimadas (“ves-te’n a Cadis”) i Albert Rivera (va identificar l’escola on va la seva filla) o partits com el PSC (“no fa ni pena, fa fàstic”), així com la “publicació contínua de missatges demanant la vulneració de la Constitució, de les lleis i de les resolucions judicials”, segons l’escrit a què ha tingut accés EL PERIÓDICO.

Aquests juristes afirmen que “la persistència i gravetat de les manifestacions realitzades” per De Gispert, “que se les pot qualificar de xenòfobes i insultants”, fan que no sigui la persona idònia per ocupar el càrrec de defensora del mutualista. Segons la seva opinió, les declaracions de l’exconsellera, “més enllà del legítim exercici de la llibertat d’expressió”, constitueixen un “discurs de l’odi continu i sistemàtic” que perjudiquen “la convivència” i resulten “absolutament inapropiades”. Agreguen que la seva actitud vulnera els “valors ètics” sobre els quals s’ha “construït el mutualisme”, que són “la solidaritat, l’empatia amb els altres i el respecte mutu”.

Honorabilitat i prestigi

Els advocats detallen que el càrrec de defensor del mutualista “ha de recaure en persones amb honorabilitat i de reconegut prestigi” i, segons la seva opinió, les manifestacions de De Gispert són “contràries al que s’espera d’una persona honorable i de prestigi”. Incideixen que “no sembla excessiu exigir que el defensor del mutualista respecti tots els ciutadans, independentment de quina sigui la seva ideologia o pensament, respecti els seus drets fonamentals i promogui el compliment de les lleis”.