Maragall: «Borrell intenta posar portes al camp»

El conseller d'Acció Exterior es reuneix amb el president de Flandes a Brussel·les

Considera "absurda" la retirada de credencials diplomàtiques per recolzar el procés

sin-ttulo

sin-ttulo

1
Es llegeix en minuts
Silvia Martínez / Iolanda Mármol

Nou capítol en el serial d’estira-i-arronsa entre la Generalitat i el GovernGeneralitatGovern. El conseller d’Acció Exterior, Ernest Maragall, s’ha reunit aquest divendres a Brussel·les amb el ministre-president de Flandes, Geert Bourgeois, només quatre dies després que Espanya retirés les credencials diplomàtiques a aquesta regió belga per recolzar el procés.  En la trobada tots dos han apostat per consolidar la seva relació malgrat la crisi oberta per la decisió del ministre d’Exteriors, Josep Borrell, que Maragall ha criticat obertament. 

Notícies relacionades

"Borrell intenta posar portes al camp. Intenta esborrar del dibuix parts que no li agraden i el dibuix d’Europa és divers i ric", ha assenyalat després de la reunió amb Bourgeois.  Maragall exigeix al Govern que rectifiqui una posició que ha qualificat d’"absurda". "Per a nosaltres és més indignació que sorpresa, per a ells [Flandes] és sorpresa", ha opinat.

El conseller ha acusat l’Executiu de Pedro Sánchez de perseguir la llibertat d’expressió i ha advertit que no ho aconseguirà. A més, ha expressat la seva intenció de reunir-se amb l’ambaixadora espanyola a Bèlgica, a qui el Govern de Brussel·les es nega a cridar l’atenció com demana Flandes.