Trobada a la presó de Lledoners

Montero rebutja que Iglesias negociï els Pressupostos amb Junqueras

La ministra d'Hisenda assegura que el líder de Podem no és un "enviat del Govern" de Sánchez

zentauroepp45100935 graf6044   madrid  19 09 2018  la ministra de hacienda  mar 180919145142

zentauroepp45100935 graf6044 madrid 19 09 2018 la ministra de hacienda mar 180919145142 / Mariscal

1
Es llegeix en minuts
ACN / Servimedia

La ministra d’Hisenda, María Jesús Montero, ha afirmat aquest dijous que "personalment" no aniria a la presó a negociar els Pressupostos Generals de l’Estat (PGE) per al 2019 amb el líder d’ERC, Oriol Junqueras, tal com farà Pablo Iglesias aquest divendres a la presó de Lledoner, on el polític català està intern des del mes de juliol.

En una entrevista a Telecinco, la ministra ha assenyalat que "el senyor Iglesias és lliure" de visitar qui vulgui i "entenc que dins del seu paquet de temes que abordarà hi haurà incorporat parlar de la bondat dels Pressupostos".

No obstant, Montero ha assegurat que "no hi ha cap tipus d’encàrrec" del Govern i de cap manera "el senyor Iglesias és un enviat" per aconseguir el recolzament d’ERC als nous comptes públics.

"És el Govern el que té la responsabilitat de sumar acords", ha afirmat la ministra, i ha explicat que s’asseurà amb totes les formacions polítiques per fer-ho. Montero ha apuntat que aquesta visita "forma part d’un full de ruta d’Iglesias previ" a l’acord pressupostari.

Influir la fiscalia

Preguntada sobre si l’Executiu intentarà influir la fiscalia en el marc del judici als líders independentistes perquè ERC recolzi els Pressupostos, Montero ha declarat que "no hi haurà cap contraprestació al recolzament als Pressupostos que no sigui en termes de polítiques públiques".

Notícies relacionades

Ha remarcat que si "l’exigència és que hi hagi una intervenció de l’Executiu en un altre poder de l’Estat saben que la resposta és que no", i si partint d’això ERC no dona suport als Pressupostos, Montero ha apuntat que els comptes públics no tiraran endavant.

No obstant, ha assenyalat que "serà difícil" que una formació política, amb referència a ERC, que "està reclamant més recursos per a Catalunya" i que els Pressupostos contemplen, expliqui que no els recolzarà "perquè es tenen altres plantejaments polítics que no tenen res a veure" amb els problemes de la ciutadania de Catalunya.