DEBAT PRESSUPOSTARI

Campuzano qualifica Borrell de "piròman" i avisa que pot ser un escull per als Pressupostos

El PDECat critica que el Govern no mostri gaire interès a negociar els comptes públics amb ells

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El portaveu parlamentari del PDECat en el Congrés, Carles Campuzano, ha advertit aquest dijous el president del Govern, Pedro Sánchez, que el seu ministre d’Afers Exteriors, Josep Borrell, pot ser "part del problema" perquè els Pressupostos del 2019 no s’acabin aprovant. "Juga a ser un piròman", ha declarat.

Campuzano s’ha referit així a les declaracions efectuades aquest dimecres per Borrell en què va apuntar que els independentistes acabaran recolzant els comptes del Govern per "interès". "Molta bravata, però a l’hora de la veritat votaran [els Pressupostos] i no perquè hi hagi un pacte secret amb ells, sinó per interès", va manifestar el ministre. 

El diputat del PDECat ha assenyalat que Borrell és un d’aquests ministres de Sánchez que "en lloc de treballar per a la solució [del conflicte a Catalunya] i estar a favor del diàleg, juga a ser un piròman". "És una pena", ha afegit. 

En aquesta mateixa línia, el diputatd’ERC Joan Capdevila també ha criticat les paraules pronunciades pel cap de la diplomàcia espanyola. "Em sembla una absoluta bestiesa", ha afirmat. 

Notícies relacionades

Així mateix, Campuzano ha qüestionat que el secretari general de PodemPablo Iglesias, estigui fent d’"interlocutor" en el debat pressupostari al tenirreunió aquest divendres amb el líder d’ERC, Oriol Junqueras. El portaveu del PDECat ha criticat que el Govern no estigui tenint "gaire interès" a negociar els Pressupostos amb el seu partit. 

Tot això malgrat saber-se que, segons ha apuntat Campuzano, les condicions polítiques en què es pugui fer la negociació dels comptes públics "no conviden" que el partit de Puigdemont hi voti favorablement.