DELICTE D'INJÚRIES I CALÚMNIES

Jiménez Villarejo presenta una querella contra Castellà per haver dit que Espanya "afusellaria" presos del procés

El líder dels Demòcrates i diputat d'ERC va fer aquesta afirmació dilluns passat amb motiu de l'ofrena floral a la tomba de Lluís Companys

GRAF4676. ESTREMERA (C.A. DE MADRID), 19/12/2017.-El diputado del parlamento catalán de Junt pel Sí Antoni Castellà, atiende a los medios durante el acto organizado por ERC a las puertas de la prisión de Estremera al que han asistido la número dos de ERC por Barcelona en las elecciones del 21D, Marta Rovira, el diputado Joan Tardá y la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, entre otros. EFE/Fernando Alvarado

GRAF4676. ESTREMERA (C.A. DE MADRID), 19/12/2017.-El diputado del parlamento catalán de Junt pel Sí Antoni Castellà, atiende a los medios durante el acto organizado por ERC a las puertas de la prisión de Estremera al que han asistido la número dos de ERC por Barcelona en las elecciones del 21D, Marta Rovira, el diputado Joan Tardá y la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, entre otros. EFE/Fernando Alvarado / Fernando Alvarado (EFE)

1
Es llegeix en minuts
Efe

L’exfiscal Anticorrupció Carlos Jiménez Villarejo ha presentat una querella contra el líder dels Demòcrates i diputat d’ERC, Antoni Castellà, davant del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) per haver afirmat que l’Estat tindria "temptació d’afusellar els presos independentistes".

Segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), la querella acusa el diputat d’un delicte d’injúries i calúmnies per les afirmacions que va fer dilluns passat, amb motiu de l’ofrena floral a la tomba del president de la Generalitat Lluís Companys al cementiri de Montjuïc.

Concretament, Castellà va assegurar als periodistes que, si no existís la Unió Europea, l’Estat espanyol "tindria la temptació d’afusellar" els presos independentistes, com va fer el franquisme amb Lluís Companys.

Notícies relacionades

La sala civil i penal del TSJC ha rebut la querella i ha designat el magistrat Francisco Valls, que n’és ponent, abans de decidir si l’admet o no a tràmit.

La querella de Villarejo, exfiscal i exeurodiputat de Podem, l’hauria d’instruir l’alt tribunal català, donada la condició d’aforat d’Antoni Castellà pel seu càrrec de diputat al Parlament, adscrit en el grup d’ERC.

Temes:

Catalunya