IU denuncia una missa a Rincón de la Victoria

El colpista Tejero participa en un acte de la Guàrdia Civil a Màlaga

IU i Units Podem volen comprovar si l'ex tinent coronel va rebre invitació oficial

El fill, sacerdot, afirma que va ser ell que va convidar el seu pare als actes del 12-O

Foto de família dels processats pel cop del 23-F. Jesús Muñecas apareix el tercer per l’esquerra en la fila superior. Antonio Tejero, el primer dels asseguts per la dreta.

Foto de família dels processats pel cop del 23-F. Jesús Muñecas apareix el tercer per l’esquerra en la fila superior. Antonio Tejero, el primer dels asseguts per la dreta.

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

El colpista del 23-F Antonio Tejero va participar en els actes del 12 d’Octubre que va celebrar la Guàrdia Civil a Rincón de la Victoria (Màlaga). Segons la denúncia d’IU en aquest municipi madrileny, l’ex tinent coronel de l’institut armat va anar a la missa en honor a la patrona del cos, que va oficiar a La Cala del Moral el seu fill Ramón Tejero, que és el capellà d’aquesta parròquia. Després de l’acte religiós, va tenir lloc l’entrega de condecoracions, mencions i reconeixements, dins del programa oficial d’actes.

IU ha indicat que Tejero va compartir banc amb Antonio Fernández, primer tinent d’alcalde del PP, i ha precisat que van anar a l’acte altres regidors d’aquesta formació, del Partit Andalusista, Ciutadans i del PSOE, "a qui sembla que no els va incomodar la presència de Tejero".  

"No entenem com la Guàrdia Civil o la Policia es poden envoltar de colpistes o de torturadors; això és inadmissible en una democràcia", insisteix IU.

A més, la diputada per Màlaga d’Units Podem Eva García Sempere ha presentat una pregunta al Congrés dels Diputats per saber si el militar que va fer el cop d’Estat el 23 de febrer del 1981 va ser-hi convidat oficialment.

El fill se’n responsabilitza

Notícies relacionades

Ramón Tejero, sacerdot, ha afirmat que va ser ell que va convidar el seu pare als actes del 12 d’Octubre.

En el seu perfil a la xarxa social Twitter, Ramón Tejero ha assegurat que al seu pare el va convidar ell i “seguiré convidant-lo tota la vida".