HOMENATGE A COMPANYS

Castellà: "Si no fóssim a la UE, probablement l'Estat tindria la temptació d'afusellar els presos sobiranistes"

El líder dels Demòcrates i diputat d'ERC assegura que l'"única via possible és la unilateral", perquè el Govern no acceptarà mai la "bilateral"

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El líder dels Demòcrates i diputat d’ERC al Parlament, Antoni Castellà, ha afirmat aquest dilluns que si no existís la Unió Europea (UE) l’Estat "tindria la temptaciód’afusellar" els presos independentistes, com va fer el franquisme amb l’expresident de la Generalitat Lluís Companys.

"Probablement, si no fóssim en el marc de la UE, tindrien temptacions d’afusellar-los també, exactament com va passar amb Companys. Com que no ho poden fer, són a la presó", ha afirmat el també exsecretari d’Universitats.

En declaracions a la premsa després de la tradicional ofrena floral a la tomba de l’expresident al cementiri de Montjuïc a Barcelona amb motiu del 78è aniversari del seu afusellament, Castellà ha dit que la "repressió" que avui dia es viu "és exercida pels hereus directes d’aquells que van assassinar Companys".

Els Demòcrates és una formació sorgida d’una escissió de l’antiga Unió Democràtica, avui integrada en el grup parlamentari d’ERC. En les seves files també milita l’expresidenta del Parlament Núria de Gispert.

La via unilateral

Castellà ha assegurat que, com en l’època de Companys, "el missatge és el mateix: malgrat la repressió, continuarem el mandat de l’1 d’octubre fins a fer efectiva la república".

Notícies relacionades

Ha indicat que "l’única via possible és la unilateral", perquè el Govern mai acceptarà la "bilateral", i ha asseverat que "el mandat de l’1 d’octubre és insubornable" i que "el poble no pararà".

"Quan sigui el moment adequat farem efectiu el mandat de l’1 d’octubre", ha insistit.