18 cims simultanis

Torra participa en l'ascens de muntanyes per la llibertat dels presos

El president de la Generalitat puja el Puigsacalm

torra

torra

1
Es llegeix en minuts

El president de la Generalitat, Quim Torra, participarà aquest dissabte a l’acció Cims per la Llibertat, una ascensió simultània de 18 muntanyes de Catalunya per demanar la llibertat i conscienciar sobre la situació dels "presos, exiliats i represaliats polítics" pel procés independentista. Així consta a l’agenda del Govern, que assenyala que Torra ascendirà el Puigsacalm, que està dedicat a l’expresident Carles Puigdemont, ja que cada una de les muntanyes escollides per a aquesta acció s’ha dedicat a un dels dirigents independentistes.

Sant Jeroni és la del líder d’ERC, Oriol Junqueras; el Canigó la del president d’Òmnium, Jordi Cuixart; el Carlit la del líder de JxCat en el Parlament, Jordi Sànchez; la Gallina Pelada la de l’exdiputada de la CUP Anna Gabriel, i el Montcaro la de l’expresidenta del Parlament Carme Forcadell, entre d’altres.

Notícies relacionades

L’organització de 'Cims per la Llibertat' va informar en un comunicat dijous que ja s’havien inscrit més d’11.000 persones i que els beneficis es destinaran a l’Associació Catalana pels Drets Civils, l’entitat formada pels familiars dels presos sobiranistes i els dirigents a l’estranger.

Torra al costat d’impulsors de la iniciativa 'Cims per la llibertat' en el Palau de la Generalitat.

Protecció Civil de la Generalitat va anunciar que desplegarà un dispositiu de coordinació d’emergències amb la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC), els Mossos d’Esquadra, els Bombers, el Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM), Agents Rurals i l’organització de l’activitat, per garantir la seguretat de l’esdeveniment i una reacció coordinada en cas d’emergència. A més, activarà la prealerta del Pla de Protecció Civil de Catalunya (Procicat) i que també ha establert una coordinació amb els serveis d’emergències francesos, ja que dos dels cims es troben en territori francès.