12 d'Octubre:

Unes 2.000 persones assisteixen a la marxa antifeixista de Barcelona

Ampli dispositiu dels Mossos per evitar que la manifestació coincideixi amb la marxa Espanya i Catalans

cortadellas-mani-antifascista / periodico

1
Es llegeix en minuts
Júlia Regué
Júlia Regué

Cap de la secció de Política.

Especialista en política.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Unes 2.000 persones han participat en la marxa antifeixista que ha discorregut des de les onze del matí pel centre de Barcelona organitzada per la Plataforma Antifeixista de Barcelona amb el recolzament dels CDR. [Segueix les últimes notícies sobre les manifestacions a Barcelona pel 12 d’Octubre en directe.]

Els Mossos han blindat amb un fort cordó policial tot el recorregut per evitar que la manifestació coincidís amb l’organitzada pel moviment Espanya i Catalans. Els assistents han cridat contra els agents dels Mossos, a més de consignes en contra del feixisme i contra el racisme, coincidint amb el Dia de la Hispanitat, festivitat que consideren que enalteix el concepte de raça.

Ha començat a les 11 h als Jardinets de Gràcia, a la mateixa hora que començava, uns carrers més avall, la manifestació d’Espanya i Catalans a favor del 12-O i contra la independència de Catalunya.

Furgons i agents antiavalots dels Mossos d’Esquadra han impedit en tot moment que les dues mobilitzacions es poguessin trobar.

La marxa d’Espanya i Catalansha discorregut pel passeig de Gràcia fins a la plaça Catalunya, mentre que l’altra ha transcorregut per altres carrers dels districtes de l’Eixample i de Gràcia.

Moments de tensió

Hi ha hagut moments de tensió entre els Mossos d’Esquadra i els manifestants antifeixistes, sense arribar a haver-hi càrregues policials, i els activistes han anat marxant per diversos carrers a mesura que la policia els impedia passar –a més de la marxa del passeig de Gràcia, hi ha hagut simultàniament una manifestació ultra entre la plaça d’Espanya i la de Sant Jordi, que és a la muntanya de Montjuïc–.

Notícies relacionades

La manifestació antifeixista ha avançat per la Diagonal i el carrer Muntaner, i ha acabat al parc Joan Miró, on s’ha dissolt abans de les 14 hores i després de la lectura d’un manifest.

Els Mossos han establert un cordó al carrer Tarragona per evitar que els manifestants es dirigissin a la plaça Espanya i evitar així una possible topada amb la marxa dels ultres que havia acabat poc abans a Montjuïc.