CELEBRACIÓ DEL 12-O

La Guàrdia Civil a Catalunya diu que se sent "en el punt de mira" d'"actituds brètoles"

El general de divisió de Catalunya denuncia que el cos ha sigut objecte de difamació i persecució: "Ens han dit torturadors, assassins i violadors"

fcasals11659593 29 10 2009 sant andreu de la barca los detenidos en la opera181011135925

fcasals11659593 29 10 2009 sant andreu de la barca los detenidos en la opera181011135925 / JOSEP GARCIA

2
Es llegeix en minuts
Efe

El general de divisió de la zona de Catalunya de la Guàrdia Civil, Pedro Garrido, ha dit aquest dijous que el cos se sent "en el punt de mira de col·lectius minoritaris" que tenen "actituds brètoles", les quals ha qualificat de "dignes dels més rancis règims totalitaris".

En el seu parlament durant els actes de celebració de la patrona del cos a Catalunya a la comandància de Sant Andreu de la Barca (Barcelona), Garrido ha condemnat que aquests grups, "per defensar les seves idees, només saben estar fora de la llei i emparar-se en el desordre públic".

"Ens han difamat dient-nos torturadors, assassins i violadors, hem sigut objecte de persecució i fustigació, han dit als nostres fills que els seus pares són uns indesitjables, ens han qualificat de feixistes. Ells que només admeten una manera de sentir-se i expressar-se com a català", ha indicat.

L’acte l’ha presidit el director general de la Guàrdia Civil, Félix Azón, i també hi han assistit, entre altres autoritats civils i militars, la delegada del Govern a Catalunya, Teresa Cunillera; i el general de divisió en cap de gabinet, Antonio Tocón.

L’1-O

Garrido, en un discurs en el qual ha intercalat el català i el castellà, ha destacat l’actuació de la Guàrdia Civil a Catalunya durant el mes d’octubre passat, i ha dit que gràcies a ella "la llei va continuar imperant al territori, i ha assegurat que això va permetre situar el cos "com a referent destacat de la llei i l’ordre".

Azón, que ha indicat que recolza "plenament les paraules" del parlament que l’ha precedit, ha dit que l’any passat, a causa de la situació política catalana, es van viure "moments difícils", però ha afirmat que el cos està "plenament decidit a superar aquells mals moments".

Ha assenyalat que la Guàrdia Civil ha de fer respectar la llei "amb independència absoluta de qualsevol ideologia política que es trobi en el Govern" i amb un "compromís i lleialtat absoluta" a Espanya. "Som un cos que ens considerem, i ens esforcem per ser-ho, moderns, eficients i pròxims a la ciutadania", ha asseverat.

Garrido, per la seva part, també ha agraït l’"esforç i la professionalitat" dels Mossos d’Esquadra.

"Tinc la satisfacció de poder dir que la discòrdia que es va intentar sembrar fa un any no ha arribat a arrelar prou com per fer-nos oblidar que la lleialtat entre companys d’armes està per sobre de qualssevol altres ambicions que no respectin la llei i l’ordre", ha celebrat en aquest sentit.

Notícies relacionades

Així mateix, ha insistit en relació amb les "actituds brètoles": "Els seus somriures traïdors ens estimulen, la seva difamació ens anima i la seva fustigació ens reafirma i reforça en la voluntat de fer més segura la vida dels ciutadans".

Azón també s’ha referit als progressos del cos en relació amb la "igualtat efectiva" entre homes i dones i ha celebrat que els agents de la Guàrdia Civil –així com els de la Policia Nacional– cobraran aquest mes la primera nòmina de l’equiparació salarial i els retards des del gener, cosa que suposarà un desemborsament aquest any d’uns 310 milions per part del Ministeri de l’Interior, que s’ha compromès a continuar fent efectiu l’acord el 2019 i el 2020.