PRESUMPTES COMISSIONS A CDC

Dimiteix el president de la Diputació de Lleida després de la seva detenció per corrupció

Joan Reñé fa "un "pas al costat" una setmana després de la seva detenció per un presumpte delicte de corrupció

zentauroepp45412539 pla mitj  del president de la diputaci  de lleida  joan re  181011102724

zentauroepp45412539 pla mitj del president de la diputaci de lleida joan re 181011102724 / Salvador Miret

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El president de la Diputació de LleidaJoan Reñé, ha decidit "fer un pas al costat" per "preservar l’honorabilitat" de la institució, una setmana després de la seva detenció per un possible delicte de corrupció.

Segons han confirmat fonts de la diputació, la decisió la va prendre el mateix Reñé després de reunir-se ahir a la nit amb la direcció nacional del PDECat.

Malgrat aquesta decisió, que està previst que formalitzi durant aquest dijous, des de la institució asseguren que "no és una persona imputada", a l’espera que declari davant del jutge.

Després de ser posat en llibertat el dia 2 d’octubre, Reñé va negar haver rebut comissions o actuat "en benefici de ningú" i va atribuir la seva detenció pels Mossos d’Esquadra a un "interès" a desacreditar la seva "honorabilitat", per això, en aquell moment, va dir que no es plantejava dimitir.

Notícies relacionades

Una setmana després, considera que hi ha "falta de confiança" cap a ell i decideix "fer un pas al costat".

Els Mossos d’Esquadra van detenir 25 persones més juntament amb Reñé, entre les quals, càrrecs de la corporació provincial i empresaris, en una operació contra una trama de presumpte pagament de comissions a CDC a canvi del’adjudicació d’obra pública.