Relacions entre l'Executiu i la Generalitat

El Govern es compromet a augmentar la inversió a Catalunya

El ministre Ábalos reconeix que ha faltat finançament en serveis i infraestructures i que pretén recuperar el "ritme"

GRAF3539. MADRID, 10/10/2018.- El ministro de Fomento José Luis Ábalos, durante su intervención en la sesión de control del Congreso de los diputados, en una sesión marcada por la crisis de Cataluña, la primera desde el aniversario del 1-O.-EFE/Ballesteros

GRAF3539. MADRID, 10/10/2018.- El ministro de Fomento José Luis Ábalos, durante su intervención en la sesión de control del Congreso de los diputados, en una sesión marcada por la crisis de Cataluña, la primera desde el aniversario del 1-O.-EFE/Ballesteros / Ballesteros (EFE)

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

El ministre de Foment, José Luis Ábalos, ha reconegut que els últims anys hi ha hagut "una falta d’inversió de l’Estat en infraestructures i serveis" de Catalunya, i s’ha compromès a revertir aquesta situació en els futurs Pressupostos Generals de l’Estat (PGE).

Notícies relacionades

"Agraeixo que reconegui que hi ha hagut un dèficit d’inversió els últims anys a Catalunya. És un primer pas", ha aplaudit el diputat del PDECat Ferran Bel, després d’interpel·lar el ministre en el Congrés perquè expliqués quina seria la seva política d’inversió pública a Catalunya.

Ábalos ha enumerat una sèrie d’actuacions que pretenen recuperar el "ritme inversor" en aquesta autonomia, que, segons ell, va patir "una desacceleració" el 2016 i el 2017. Això sí, ha apuntat que "per ser objectius" és necessari assenyalar que Catalunya en la sèrie històrica ha sigut la comunitat "amb més inversió pressupostada i executada".