pugna a la dreta espanyola

Casado replica a Vox: el PP "mai serà una dreta covarda"

El PP discrepa amb Abascal en la seva proposta de suprimir les autonomies o en immigració

zentauroepp44562580 madrid  06 08 18  rueda de prensa de pablo casado  president180924113224

zentauroepp44562580 madrid 06 08 18 rueda de prensa de pablo casado president180924113224 / JOSE LUIS ROCA

2
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

El president del Partit Popular,Pablo Casado,va replicar aquest dimarts al líder de Vox,  Santiago Abascal,que el seu partit "mai serà una dreta covarda" i es va reafirmar en el seu objectiu d’"aglutinar tot el que està a la dreta del PSOE". En una entrevista a Esradio recollida per Servimedia, Casado es va referir a les paraules d’Abascal, acusant el PP de ser "la dreteta covarda que s’amaga", en l’acte de Vistalegre d’aquest diumenge en quèva congregar més de 9.000 persones.

"L’únic que jo li puc dir sobre l’altre dia és que el PP ha perdut 30 dels seus [pel terrorisme d’ETA] i mai serà una dreta covarda", ha respost Casado, que també ha discrepat amb Abascal en la seva proposta desuprimir les autonomies i en els seus plantejaments en matèria d’immigració.

No obstant, ha incidit que la seva intenció és arribar a acords amb els grups polítics que defensen valors essencials com la unitat d’Espanya, la defensa de la Constitució i el marc de convivència, tot i que "després tenim matisos". El seu objectiu, en tot cas, és liderar l’espectre del centredreta: "Aspiro a aglutinar tot el que estigui a la dreta del PSOE com més aviat millor i amb el màxim de gent possible", ha manifestat el líder dels populars.

Andalusia: demana compromís a Cs

Casado ha apel·lat al vot útil per al candidat popular, Juanma Moreno, en les pròximes eleccions andaluses, que se celebraran el 2 de desembre, i ha requerit el recolzament dels ciutadans d’aquesta comunitat per combatre el PSOE "dels ERO i les prostitutes". 

També ha recalcat que espera sumar amb Ciutadans a Andalusia per evitar un nou govern socialista en la Comunitat, però ha insistit a demanar al partit taronja el compromís previ que no tornarà a recolzar el PSOE. Ha admès així que vol pactar tot i que el PP no sigui la llista més votada a Andalusia, però ha defensat que ho fa "amb la legitimitat" de qui fa dos anys que proposa una reforma que garanteixi precisament que governi el més votat.

Notícies relacionades

Però una vegada que els altres partits no han volgut afrontar aquesta reforma, ha advertit que el PP "no sortirà al ring amb una mà a l’esquena". I ha insistit a fer a Ciutadans una "pregunta molt senzilla" que pot contestar sense necessitat d’anar "al notari", i és si vol una "alternança real" a Andalusia o es pensa deixar a "tornar a rescatar" el PSOE perquè continuï governant en aquesta regió.

El que "mai" farà el PP a Andalusia, ha dit Pablo Casado, és recolzar els socialistes, perquè fa falta un "canvi real" en aquesta comunitat, i per això és Ciutadans el que ha de dir clarament si vol l’esmentada alternança o aposta per continuar sostenint el "PSOE dels ERO" i altres casos de corrupció.