INVESTIGACIÓ JUDICIAL

Turull al·lega problemes de salut per cedir patrimoni a la seva dona abans de l'1-O

El polític independentista ha sigut excarcerat per declarar davant del TSJC

fcasals45388610 graf1986 barcelona 08 10 2018 la mujer del exconseller d181008100433 / MARTA PEREZ

fcasals45388610 graf1986  barcelona  08 10 2018   la mujer del exconseller d181008100433
fcasals45388518 imatge del cotxe dels mossos no logotipat que ha portat turu181008094826

/

2
Es llegeix en minuts
J. G. Albalat

L’exconseller de Presidència Jordi Turull ha declarat aquest dilluns com a investigat davant del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) per haver cedit patrimoni a la seva dona abans del referèndum independentista de l’1-O. El dirigent Junts per Catalunya ha al·legat que va fer aquesta operació pelsproblemes de salut que pateix (apnea), i ha explicat que va pagar els corresponents impostos per la cessió i que ell i la seva dona van fer dos testaments recíprocs.

D’aquesta manera, l’exconsellerha negat que volgués eludir la presumpta responsabilitat econòmicaque li pot correspondre arran del procés perrebel·liódel Tribunal Suprem. També ha puntualitzat que quan va decidir cedir patrimoni a la seva dona encara no era el responsable del departament de la Presidència. Fonts judicials han assegurat que la fiscalia, que va ser la que va presentar la querella, només ha realitzat una pregunta al polític i dos a la seva dona, que també figura com a investigada.

Turull ha arribat al jutjat 10 minuts abans de les 9 hores en un cotxe dels Mossos d’Esquadra sense logotip, que l’ha traslladat des de la presó de Lledoners. Posteriorment ha travessat les dependències del Palau de Justícia custodiat per cinc agents i sense manilles, fins a la sala on havia de ser interrogat. L’exconseller ha acudit a declarar vestit amb un vestit fosc, sense corbata, i ha saludat els periodistes que l’esperaven a les portes del TSJC amb un escarit "bon dia". La seva dona, Blanca Bragulat, ha arribat a peu, acompanyada pels seus advocats, Jordi Pina i Francesc Homs.

Querella de la fiscalia

El TSJC va citar Turull i la seva dona després de rebutjar el recurs de l’exconseller contra l’admissió a tràmit de la querella presentada per la fiscalia per un presumpte delicte d’insolvència punible per valor de96.000 euros.

Notícies relacionades

El ministeri públic considera que l’exconseller va cedir part del seu patrimoni a la seva dona a fid’eludir possibles responsabilitats civils en cas d’una eventual condemna per organitzar el referèndum independentista. En concret, va donar a la seva dona el 50% d’una vivenda a Parets del Vallès que anava al seu nom i la meitat d’un compte corrent. Turull i la seva dona han declarat que es va decidir a canviar l’escriptura de la casa perquè les obres de rehabilitació les havia pagat la dona.

A més de Turull i Bragulat, també han declarat dos testimonis més, entre els quals, el director de l’oficina bancària en què el matrimoni va formalitzar el traspàs de béns.