INFORME

Els lletrats adverteixen que els independentistes podrien perdre quatre vots en el Parlament

Insisteixen que la fórmula triada per Puigdemont, Rull, Turull i Sànchez per delegar no és vàlida

zentauroepp45357119 graf845 girona  06 10 2018    el presidente de la generalita181006135455

zentauroepp45357119 graf845 girona 06 10 2018 el presidente de la generalita181006135455 / Robin Townsend

1
Es llegeix en minuts
Daniel G. Sastre

Els lletrats del Parlament insisteixen en un informe en què la fórmula triada pels quatre diputats processats de JxCat per complir amb les instruccions del jutge Pablo Llarena contravé les indicacions del Tribunal Suprem. És més: els serveis jurídics de la Cambra adverteixen que, en cas de persistir que aquests parlamentaris insisteixin a "delegar" el seu vot en comptes de "designar" un substitut, la formació independentista podria perdre aquests quatre vots.

"Si el vot s’exercís per delegació, no podria computar-se vàlidament", afirmen els lletrats en un informe que els ha sol·licitat aquest dilluns el president del Parlament, Roger Torrent.

Això significa que, si la reunió de la Mesa d’aquest dimarts no hi posa remei, els independentistes podrien quedar-se amb 66 vots hàbils –comptant amb la CUP–, quan la majoria absoluta està en els 68. L’oposició no independentista compta amb 65 escons.

Notícies relacionades

El document, al qual ha tingut accés EL PERIÓDICO, assegura que els escrits entregats per Carles Puigdemont, Jordi Turull, Josep Rull i Jordi Sànchez –els quatre processats en relació amb l’1-O– "no s’adeqüen al contingut" de l’acord al qual van arribar JxCat i ERC per assumir les directrius de Llarena.

A més, els lletrats adverteixen que si s’aprova la fórmula que ha utilitzat JxCat és susceptible de ser impugnat davant del Tribunal Constitucional. "Tot això al marge de les eventuals responsabilitats que pogués apreciar la Sala Penal del Tribunal Suprem", afegeixen.