A TARRAGONA

La CUP denuncia que una empresa d'"extrema dreta" va controlar l'accés del Concurs de Castells

Els anticapitalistes reclamen que la Diputació torni a gestionar el Tarraco Arena

zentauroepp45373275 estelada desplegada al centre de la t rraco arena pla a dura181008131715

zentauroepp45373275 estelada desplegada al centre de la t rraco arena pla a dura181008131715 / Violeta Guma

1
Es llegeix en minuts
Júlia Regué
Júlia Regué

Cap de la secció de Política.

Especialista en política.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

La CUP ha denunciat aquest dilluns la presència d’una empresa "d’extrema dreta" en els controls d’accés a la Tarraco Arena Plaça, on aquest cap de setmana es va celebrar el Concurs de Castells. La gestió de l’esdeveniment anava a càrrec de la companyia Levantina de Seguridad, copropietat de José Luis Roberto, president del partit d’extrema dreta Espanya 2000.

Alguns dels assistents a l’esdeveniment han denunciat a través de les xarxes socials que membres de l’equip seguretat portessin tatuatges amb símbols nazis o feixistes que en la jornada de diumenge haurien ocultat amb samarreta de màniga llarga sota l’uniforme.

El regidor de Reus i membre de la Diputació de Tarragona Edgar Fernándezha apuntat en declaracions a EL PERIÓDICO que alguns d’ells van increpar els assistents i els van retirar banderes. "Em parles en espanyol, que soc valencià", va comentar un d’ells a un casteller. A més, denuncia que alguns assistents van ser "coaccionats" per treballadors d’aquesta empresa, que els hi haurien fet comentaris sobre la seva vestimenta, segons la seva versió.

Notícies relacionades

Els anticapitalistes han carregat contra l’administració d’aquest equipament públic, a mans fins al 2023 d’un conglomerat d’empreses que manté vincles amb l’exalcalde de Vila-seca i expresident de l’ens, Joan Maria Pujals Vallvé, al qual acusen de "tracte de favor". Per això, han demanat la "internacionalització" del servei, és a dir, la seva gestió directa en mans de la Diputació de Tarragona, i han exigit que no es torni a subcontractar a la companyia Levantina de Seguridad. En aquesta línia, la CUP ja va denunciar l’any passat que el lloguer que pagava l’empresa per gestionar la Tarraco Arena Plaça era "irrisori" i va denunciar presumptes irregularitats en la contractació del personal.

Així, reclamen que s’insti l’empresa que gestiona l’equipament a rescindir tota relació comercial amb Levantina de Seguridad. El grup polític de la CUP a la Diputació de Tarragona també ha posat a disposició dels ciutadans un correu (grup-cup@dipta.cat) per si algú vol denunciar "algun tipus de vexació o agressió per part de membres d’aquesta empresa de seguretat".

Temes:

CUP