insisteix en una "reconstrucció i refundació i el seu futur"

Aznar critica la partició del centredreta entre el PP, Cs i Vox després de Rajoy

"Quan jo vaig deixar el Govern el 2004 vaig llegar un espai electoral unit", assenyala, sense esmentar de forma expressa l'últim expresident

zentauroepp41958333 graf7656  madrid  08 02 2018   el expresidente del gobierno 180918082148

zentauroepp41958333 graf7656 madrid 08 02 2018 el expresidente del gobierno 180918082148 / Juanjo Martin

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

L’expresident del Govern José María Aznar ha assenyalat aquest dilluns que ell va llegar un espai electoral unit, des de la dreta fins a la frontera amb el PSOE, que ara està "trossejat" en tres –el PP, Cs i Vox–, i ha reiterat la necessitat de refundar el centredreta. "Quan jo vaig deixar el Govern el 2004 vaig llegar un espai electoral unit. Avui aquest espai està dividit en tres i això és molt mala notícia", ha insistit.

Aznar ha fet aquestes afirmacions en una entrevista a la COPE, en què, sense esmentar en cap moment el seu successor al capdavant del PP, Mariano Rajoy, ha insistit en la divisió del centredreta que ha heretat l’actual líder dels populars, Pablo Casado. "Això no és una bona notícia, és una molt mala notícia", ha advertit, però s’ha negat a atribuir responsabilitats per aquest PP "desarticulat" i "desfondat", amb caigudes de vot al 20-21 %, "més baix del que històricament es deia el 'sostre de Fraga'", ha apuntat. Ha recalcat que es limita als fets, no a donar opinions i, en aquest sentit, ha considerat "evident" que Vox, que abans era "inexistent", ara "ha tret el cap" i que Ciutadans, per una "deixadesa molt clara i notòria del PP" a Catalunya, ha estès la seva organització per tot Espanya.

No obstant, ha confessat que Casado és la seva "esperança" per reconstruir el PP com a força hegemònica, un pas previ "molt important" per a la refundació del centredreta.

Esperança en Casado

"Hi ha una oportunitat de reconstrucció i l’elecció de Pablo Casado ésun gran encert. Hi ha moltes esperances posades en Pablo Casado, entre d’altres, la meva", ha remarcat Aznar.

Notícies relacionades

Ha incidit que el PP ha de contenir la pèrdua de vots, retrobar-se amb el seu electorat, els seus principis, valors i història i afrontar el futur.

Després, ha dit, "ja es veurà", però ha matisat que "hi ha d’haver una comunicació molt fluida entre el PP i Ciutadans i, a partir d’aquí, reflexionar conjuntament i, si és necessari, fer altres passos en el futur".