EL FUTUR DEL GOVERN

La CUP veu la legislatura "tocada de mort"

Després de la crisi entre JxCat i ERC

jjubierre34513264 el diputat lluc salellas aquest divendres 10 de juny del 201160630113952

jjubierre34513264 el diputat lluc salellas aquest divendres 10 de juny del 201160630113952 / ACN

1
Es llegeix en minuts
Agencias

El portaveu del secretariat nacional de la CUPLluc Salellas, ha avisat avui que la legislatura catalana sembla "tocada de mort" per la crisi d’aquesta setmana entre JxCat i ERC JxCat ERC i perquè no veu avenços en autodeterminació ni en mesures socials.

En declaracions a Catalunya Ràdio, Salellas ha valorat el conflicte entre JxCat i ERC en el Parlament pels vots dels diputats processats pel jutge del Suprem Pablo Llarena.

"S’ha viscut el moment més penós des que l’independentisme és majoritari en el Parlament", ha recalcat el dirigent antisistema.

Salellas ha denunciat que la Mesa del Parlament, amb majoria de JxCat i ERC, el que fa "cada dia és acceptar tot el que diu Llarena i la justícia espanyola".

En aquest context, la CUP, després que s’abstingués per facilitar la investidura de Quim Torra com a president de la Generalitat, no veu en aquests moments "massa futur a aquesta legislatura".

Notícies relacionades

"Sembla tocada de mort, no està produint cap fet interessant" ni en autodeterminació ni en assumptes socials, ha afegit el dirigent de la CUP, que d’entrada rebutja recolzar els pressupostos del Govern per a l’any vinent.

Salellas ha acusat JxCat i ERC de "repartir-se conselleries i càrrecs per a un Govern" sense haver tancat "un full de ruta", la qual cosa, segons el seu parer, provoca que els dos partits s’arribin a entendre quan han d’abordar decisions del Suprem.

Temes:

CUP