L'ANC demana al Govern que doni «un pas costat» si no avança cap a la república

El text de l'entitat que carrega contra el Govern per la seva «incoherència» i la seva «gestió purament autonomista» ha sigut suavitzat

jcarbo43362113 torra paluzie180919140313

jcarbo43362113 torra paluzie180919140313 / CARLOS MONTANYES

1
Es llegeix en minuts
Júlia Regué
Júlia Regué

Cap de la secció de Política.

Especialista en política.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

L’ANC s’afegeix a la petició de desobediència o dimissió. El secretariat nacional de l’entitat sobiranista ha debatut aquest dissabte un document intern, a què va tenir accés EL PERIÓDICO, en el qual reclamen al Govern que es comprometi a “fixar una única i nítida estratègia de govern, per a la implantació de la República, abans del 21 de desembre” o altrament “exigirien al Molt Honorable President, que a partir de l’1 de gener dissolgués el Parlament i convoqués immediatament eleccions”.

Notícies relacionades

L’escrit aprovat ha sigut finalment diluït en la terminologia, però no en el fons. Si bé evita parlar d’“utlimátum”, advoquen per un “pas al costat” si el seu compromís en l’Executiu no segueix la direcció d’aconseguir un Estat independent, segons fonts de l’ANC.

Els 77 membres de la direcció han debatut a Barcelona el seu balanç de l’acció del Govern Torra. Del text destaca que no hi ha hagut una “restitució” dels càrrecs anteriors a la intervenció de l’autonomia via 155 i la “incoherència entre les declaracions del Govern de la Generalitat sobre la relació amb la monarquia i amb el Govern, de qui es diu no acceptar el seu paper o rebutjar la seva actuació, respectivament, i la seva realitat diària”. “Aquesta diferència entre el discurs i l’acció és prou eloqüent”, asseveren.