MEMÒRIA HISTÒRICA

La Fundació Franco recusa la instructora per la seva visita al Valle de los Caídos

zentauroepp44738018 madrid  21 08 2018  valle de los caidos  tumba de francisco 180824132244

zentauroepp44738018 madrid 21 08 2018 valle de los caidos tumba de francisco 180824132244 / JOSE LUIS ROCA

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

La Fundació Nacional Francisco Franco ha presentat noves al·legacions al decret que inicia el procés per exhumar les restes del dictador del Valle de los Caídos, en les quals demana la recusació de la instructora, Cristina Latorre, per la visita que va fer a la basílica.

En l’escrit, al qual ha tingut accés Efe, la Fundació Franco considera que la visita "sorprenent, sobtada i inesperada per als monjos benedictins" de la instructora del procés, sotssecretària del Ministeri de Justícia, va ser "per veure com dur a terme" l’exhumació de les restes de Franco "quan encara no s’han resolt" les al·legacions presentades pels interessats.

"És innegable que la instructora va organitzar aquesta visita amb una idea preconcebuda plena de parcialitat i subjectivitat sobre què fer respecte a una exhumació tan delicada i que demana, sens dubte, més neutralitat i equanimitat", afirma la fundació en el nou escrit d’al·legacions.

El Govern va visitar dilluns passat la tomba de Franco a la basílica del Valle de los Caídos com a part dels tràmits que ha iniciat per procedir a l’exhumació de les seves restes.

Notícies relacionades

Fonts de l’Executiu van confirmar a Efe que van acudir al Valle de los Caídos la sotssecretària de Justícia, Cristina Latorre, i el sotssecretari de Presidència, Antonio Hidalgo, juntament amb tècnics de Patrimoni, entitat que depèn de la Presidència del Govern.

L’abadia del Valle de los Caídos va criticar en un comunicat que la visita s’hagués realitzat un dia de tancament del recinte i sense comunicar-ho als responsables del complex.