DEBAT DE POLÍTICA GENERAL

El PP anomena Torra «espanyolàs"

Alejandro Fernández demana la dimissió del president per "iniciar la reconciliació"

fcasals45311948 el diputat del ppc alejandro fern ndez al ple del parlament 181003111652

fcasals45311948 el diputat del ppc alejandro fern ndez al ple del parlament 181003111652 / Guillem Roset

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El portaveu del PP català, Alejandro Fernández, ha fet de l’humor l’eix de la seva crítica a Quim Torra durant el debat de política general que se celebra al Parlament. Després de dir “supremacista” al president de la Generalitat, pels polèmics articles que va publicar en el passat, Fernández ha conclòs que “això de ser superior li surt d’una manera lamentable”.

“Vostè físicament s’assembla molt més a mi que a un saltador de perxa noruec. És vostè molt espanyol, som un parell d’espanyolassos tots dos”, ha afegit.

Al marge de comentaris antropomètrics, el portaveu del PP català ha assegurat que Torra és més “un activista ultra que un president de la Generalitat”, i l’ha acusat de preferir “la confrontació de carrer” a la vida parlamentària.

Notícies relacionades

Però Fernández ha carregat també contra els socialistes, perquè, ha dit, “s’ho empassen tot per seguir al poder”. Segons ell, “no es donen les condicions per al diàleg” entre el Govern i la Generalitat. La via per “iniciar la reconciliació”, ha afegit, és que Torra dimiteixi.

En el seu segon torn, Fernández ha insistit que el president de la Generalitat és "l’obstacle perquè hi hagi una reconciliació" entre catalans. I ha acabat amb un dard a compte de les discrepàncies entre els independentistes sobre l’estratègia que s’ha de seguir ara: "Molta gent al seu grup pensa com jo".