terrorisme

Interior confirma que la documentació d'ETA entregada per França ha permès aclarir un atemptat

Marlaska diu que ha ajudat a resoldre "almenys" l'assassinat del funcionari de presons Máximo Casado Carrera

zentauroepp44253633 graf8005  madrid  11 07 2018   el ministro del interior  fer180829094315

zentauroepp44253633 graf8005 madrid 11 07 2018 el ministro del interior fer180829094315 / Javier Lizon

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

El ministre de l’Interior, Fernando Grande Marlaska, ha confirmat aquest dimecres que la documentació sobre ETA entregada per les autoritats de França ha permès aclarir "almenys" un atemptat, el perpetrat per la banda terrorista a Vitòria l’any 2000, en què va ser assassinat el funcionari de presons Máximo Casado Carrera.

Així ho ha anunciat el ministre en declaracions a RNE, en què ha explicat que els efectes i documents confiscats per les Forces i Cossos de Seguretat franceses a la banda terrorista durant els últims 20 anys van ser entregats a Espanya el febrer d’aquest any.

L’entrega d’aquests documents es va simbolitzar en l’acte celebrat aquest dilluns al palau de la Moncloa, que va comptar amb el primer ministre francès, Édouard Philippe, i en què el president del Govern, Pedro Sánchez, va retre homenatge a les víctimes d’ETA i va agrair la col·laboració francesa en la lluita contra la banda terrorista.

Atemptats per aclarir

Notícies relacionades

En aquest sentit, Marlaska ha qualificat d’"exemplar" la cooperació entre el Govern d’Espanya i el de França en la lluita contra ETA, i ha assenyalat que espera que, fruit d’aquesta col·laboració entre els dos països, es puguin aclarir més atemptats pendents.

Precisament sobre aquests atemptats per aclarir, el ministre ha assegurat que hi ha una comissió que està estudiant la documentació entregada per França per poder aclarir-los. "Tots aquests documents són importants, perquè tenen un valor rellevant, que ajudarà a la construcció de la memòria", ha remarcat. 

Temes:

ETA La fi d'ETA