MISSIVA POLÈMICA

Una degana de la UPC convida els estudiants a participar en les protestes per l'1-O

Adriana Farran, nomenada l'abril passat, es va dirigir a tota la comunitat

imatge

imatge

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La directora de l’escola d’Enginyeria de Barcelona Est (EEBE), de la Universitat Politècnica de Catalunya, Adriana Farran, ha dirigit una carta a tota la seva comunitat educativa convidant-los personalment a participar en els actes de protesta per la violència policial de l’1 d’octubre del 2017.

Farran, que va ser elegida per al càrrec el mes d’abril passat, es dirigia als destinataris –tota la llista de correu del campus Diagonal Besós–, que inclou professorat, personal d’administració i serveis i alumnes. 

En el text, la directora afirmava que “per reivindicar l’1 d’octubre, exigir els drets democràtics i denunciar la repressió, us convido a acompanyar-me a la concentració que farem avui 1 d’octubre a l’encreuament dels carrers San Ramon de Penyafort i Eduard Maristany. Cordialment, Adriana”.

Notícies relacionades

La missiva va ser qualificada per fonts del rectorat de la UPC com “dins de l’autonomia de centre” tot i que “no segueix cap recomanació feta des del rectorat”. 

El text ha produït cert malestar entre alguns alumnes que s’han sentit molestos pel to personal i demandant de posició pública de la missiva.