EL TAULER CATALÀ

Torra defensa "portar fins al final" el resultat de l'1-O i el 27-O

zentauroepp45188404 quim torra durante la rueda de prensa en la generalitat  fot180925131938

zentauroepp45188404 quim torra durante la rueda de prensa en la generalitat fot180925131938

1
Es llegeix en minuts
Roger Pascual
Roger Pascual

Periodista

Especialista en futbol, bàsquet, handbol

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Quim Torra ha defensat aquest dissabte portar "fins al final" el resultat del referèndum de l’1-O, jornada que ha qualificat de "victòria", així com la proclamació "política" de la independència del 27-O ja que, altrament, no hauran servit els "sacrificis" fets.

El president ha fet aquestes declaracions durant l’entrega de la Medalla Carrasco i Formiguera a l’Associació de Víctimes de l’1 d’octubre, distinció que concedeix la formació política Demòcrates de Catalunya. "Si no portem fins al final el resultat de l’1-O i si no reivindiquem el 27-O, el dia en el que proclamem políticament la independència de Catalunya, ¿de què hauran servit els sacrificis", s’ha preguntat durant la seva intervenció en l’acte.

Notícies relacionades

Torra ha definit l’1-O com el "dia de la victòria" perquè, ha esgrimit, “vam votar i vam guanyar”: "És impossible pretendre que la democràcia no guanyi, perquè la democràcia i la pau sempre guanyen", ha subratllat. Després de denunciar una "repressió que mai entendrem" com la de la jornada de l’1-O, ha reclamat afrontar els pròxims dies "sense por", perquè el que persegueixen és "la llibertat de Catalunya".

A la tarda el president ha participat també en el congrés nacional del PDECat.