afers exteriors

El Govern nomena ambaixador a Cuba Juan Fernández Trigo

NUE07. NUEVA YORK (EEUU), 20/09/2018.- El ministro español de Asuntos Exteriores, Josep Borrell, participa durante una conferencia sobre Europa y el Estado del Reino de España: retos actuales y promesas futuras hoy, jueves 20 de Septiembre de 2018, en la Universidad de Nueva York (NYU), en Nueva York (EE.UU.). Borrell estimó que resolver con éxito la división visible dentro de la sociedad catalana desde que se celebró el referéndum del 1-O podría llevar veinte años. EFE/Miguel Rajmil

NUE07. NUEVA YORK (EEUU), 20/09/2018.- El ministro español de Asuntos Exteriores, Josep Borrell, participa durante una conferencia sobre Europa y el Estado del Reino de España: retos actuales y promesas futuras hoy, jueves 20 de Septiembre de 2018, en la Universidad de Nueva York (NYU), en Nueva York (EE.UU.). Borrell estimó que resolver con éxito la división visible dentro de la sociedad catalana desde que se celebró el referéndum del 1-O podría llevar veinte años. EFE/Miguel Rajmil / Miguel Rajmil (EFE)

2
Es llegeix en minuts
EFE

El Consell de Ministres ha acordat aquest divendres el nomenament d’uns altres set ambaixadors, entre ells, el de Juan Fernández Trigo com a ambaixador a Cuba.

Entre els nous ambaixadors, hi ha els exsecretaris d’Estat d’Exteriors Ildefonso Castro i Ángel Lossada, que dirigiran les representacions diplomàtiques a Irlanda i la República Txeca, respectivament. A més, el Govern ha acordat els nomenaments dels nous ambaixadors a Croàcia, càrrec que ocuparà Alonso Dezcallar de Mazarredo; Xipre, Álvaro Castillo Aguilar; Romania; Manuel Larrotcha Parada; i Tanzània, Francisca María Pedrós Carretero.

El currículum de Fernández Trigo

Juan Fernández Trigo, nou ambaixador a Cuba, va néixer el 1958 i és llicenciat en Dret. Entre altres llocs, ha fet de subdirector general de Relacions Econòmiques Internacionals Multilaterals i de Cooperació Aèria, Marítima i Terrestre i ha sigut ambaixador a Haití i al Paraguai.

El nou ambaixador a Irlanda, Ildefonso Castro, va néixer el 1964 a Ferrol, és llicenciat en Dret per la Universitat de Santiago de Compostel·la i va ingressar el 1992 a la Carrera Diplomàtica. Va estar destinat a les representacions diplomàtiques espanyoles a Guinea Equatorial, Paraguai, Suècia, República Dominicana i Irlanda i, entre altres càrrecs, va ser vocal assessor al Departament Internacional i de Seguretat de la Presidència del Govern, director del Gabinet del secretari d’Estat d’Exteriors i director del Departament de Política Internacional i Seguretat de la Presidència del Govern.

Ángel Lossada, ambaixador d’Espanya a la República Txeca, és també diplomàtic i, entre altres destinacions, ha estat a les ambaixades de Moscou, Algèria, París, Líban i Sud-àfrica i, com a ambaixador a la República de Xipre. A Madrid, entre d’altres, ha sigut subdirector general de l’Orient Mitjà; director general d’Assumptes Internacionals de Terrorisme, No Proliferació i Desarmament i secretari d’Estat d’Afers Exteriors.

Notícies relacionades

Així mateix, el nou ambaixador a Romania, Manuel Larrotcha, va néixer a Jaén el 1956, és llicenciat en Dret i membre de la Carrera Diplomàtica des de 1983. Larrotcha ha estat destinat a l’Iraq, Irlanda, els Estats Units, Noruega i Turquia i ha sigut ambaixador a Kazakhstan, el Kirguizistan i el Tadjikistan. Actualment era ambaixador en missió especial per a Àsia Central.

La nova ambaixadora d’Espanya a la República Unida de Tanzània, Francisca María Pedrós, és llicenciada en Dret i en Ciències Econòmiques i Empresarials per ICADE i va ingressar el 1993 a la Carrera Diplomàtica. Va estar destinada a Relacions Econòmiques Internacionals i a la Direcció General de Política Exterior per a Europa No Comunitària i Amèrica del Nord i, entre altres llocs, ha exercit com a directora del Gabinet del secretari d’Estat per a la UE i vocal assessor jurídic a la Secretaria General per a la Unió Europea. Va exercir a més la segona direcció en les representacions a Mauritània, Namíbia i Eslovènia, i va estar destinada com a consellera i, posteriorment, ministra consellera, en la Representació Permanent davant de les Nacions Unides, lloc que ocupava des de 2015.